Nenad. je napisao:
@coax_90
Nazalost, dosta muskaraca koji prate ovu temu se operisalo, ali ne zele da pomognu nekome ko tek stupa u ovu pricu. Znam iz dosta primera da je vecina njih isla na VMA da operise ginekomastiju(o trosku zdravstvenog osiguranja), ali nazalost niko ovde ne zeli da preporuci dobrog doktora, vec ljudi odu pa sta bude.
Pratim ovu temu vec godinama, jer je ginekomastija sve rasprostranjenija kod muskaraca. Samo cu dodati da se UKLJUCE u diskusiju oni koji su vec operisali ginekomastiju i mogu da pomognu, jer dobra preporuka zlata vredi.
- Sto se tice tvog slucaja. Postoje velike sumnje na ginekomastiju. Kreni redom, lekar opste prakse, trazi uput za endokrinologa, EHO dojki(ponovo), ispitivanje hormona, vadjenje krvi(detaljnije ispitivanje, ne ono kao u Domu zdravlja). Sve ovo moze da se zavrsi u KCS(ako si iz Beograda).
Moja iskrena preporuka je da nakon zavrsenih svih rezultata odes kod prof. dr. Milana Petakova u KCS(adresa Doktora Subotića br.13). Kod njega se pregled ne zakazuje. Potrebno je da odes prvi ponedeljak u mesecu u 07:00h i cekas red da te primi. Detaljno mu objasnis sve i on ce ti pregledati grudi, pogledati rezultate hormona i krvi.
Ne zaboravi, kod njega ides nakon svi odradjenih rezultata. Njegova rec ce ti kasnije mnogo znaciti pred operaciju. Kada sve to odradis, ides opet kod lekara opste prakse i trazis uput(za plasticnu i rekonstruktivnu hirurgiju) na VMA(ako tamo zelis da se operises), sa tim uputom odes na salter i zakazes pregled pred operaciju.
Budi strpljiv, jer je nase zdravstvo nekada vrlo lose i nezainteresovano i desavace ti se i da ti na pamet pada da odustanes, ali ako to uradis vracas se na pocetak price i ides sve iz pocetka.
Srecno i trazi dobrog doktora koji ce te operisati.
Pozdrav druze, veliko hvala na ovom iscrpnom odgovoru!

Ne znam da li je tacno, ali koliko god bar u teretani pogledao, izgleda da samo ja ovo na sebi primecujem, ali po temama na netu, vidim da nisam jedini kao sto kazes, izgleda da je to globalni problem danasnjeg muskarca...
Bilo bi lepo da jos neko podeli svoja iskustva, sigurno ce znaciti nama koji tek ulazimo u ovo.
I ja isto mislim da je ginekomastija, evo vec 4 puna meseca sam u teretani, promenio ishranu, smrsao sam nekih 10kg, skoro pa ce i trbusnjaci da se vide, ali ipak nema nekog poboljsanja kod gore pomenute desne dojke, i dalje se vidi...
Iz Loznice sam, mozda me to i ponajvise nervira jer smo mala sredina i nema toliko strucnjaka iz oblasti endokrilnologije, za hirurge nisam siguran. Ne znam da li bih mogao nekako sve to u Bg da odradim? Od hormona verovatno mislis na testosteron i estrogen, da li jos neka ispitivanja trebaju?
Posto nisam finansijski bas najbolji, kao i vecina nas, mislio sam kad sve ovo odradim i odlucim se za operaciju, da li ce moci da se odradi u Bg na VMA ili gde je vec najbolje, ali o trosku drzave?
Da li neko moze da preporuci dobrog hirurga?
Trudicu se da istrajem do kraja, pa sta bude, a tebi druze veliko hvala jos jednom, mislio sam da se nece niko ni javiti