Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.
Postovani, imam erektilnu disfunkciju, slabe erekcije uz manjak zelje. Imam 32 godine (problem imam oko 3 godine). Dobio sam sledece nalaze hormona pa vas molim ako neko zna da li su oni uzrok? U zagradama su referentne vrednosti. Cini se da su svi u granicama ref. vrednosti samo je ovaj SHBG na gornjoj granici.
Desavaju mi se periodi kada mi je po par dana erekcija ok i libido jaci, pa zbog toga sumnjam na hormone. Ukoliko neko zna dobrog strucnjaka za ovaj problem molim vas predlozite. Pokusavao sam lecenje na KCS ali nije se otislo dalje od prepisanog ernafila.
Slobodni testosteron je dosta nizak sto je mozda posledica visokog SHBG.
Ne bih se previse uzdao u resenje lekara koji po pravilu uvek spominju stres i nude razne farmaceutske proizvode kao resenje.
Procitaj malo o stvarima kao sto su Maka, Tribulus Terestris i recimo L arginin i L citrulin.
Hvala druze na odgovoru i korisnim tekstovima.
Probao sam razna sredstva ali nijedno nije resilo problem do kraja. Najpre mala mlecika, 3 meseca i nije imala nikakvih rezultata. Ona verovatno pomaze ako je problem u prostati. Maka daje izvesne efekte koji se stvarno osete vec posle nekoliko dana. Erekcija mi je sa njom stvarno bolja ali i dalje ne toliko postojana. Tribulus sam poceo pre 2,3 nedelje, imao sam jaku erekciju par dana i vratilo se na staro. Malo pomaze i pivski kvasac. L-arginin nije imao efekata. Sve u svemu najbolje mi je iskustvo sa Makom samo nije svaka delotvorna. Mnogo je popularna u zadnje vreme pa je putno losih proizvoda. Maka je adaptogen tj regulise hormone pa zbog njene delotvornosti i mislim da je kod mene problem u tome. Ipak voleo bih da resim problem u potpunosti pa se nadam da bi mi neki dobar lekar mogao pomoci. Kakva su tvoja iskustva?
Што се тиче марке препарата могу генерално да препоручим NowFoods, Natrol, Solgar, Scitec и слично. Могу се наћу у Панспорту, АМГ-у, Витаминшопу, Ихербу.
Nisam još ništa uradio konkretno. Otkrio sam da mi je nizak D vitamin i visok SHBG pa trenutno pijem Vigantol. Ali mislim da neće rešiti problem samo D vitamin.
Probaj da nabaviš Boron koji bi trebalo da snižava SHBG.
Inače, prošle godine sam dobio terapiju C vitamin, Cink, Mangezijum, Selenijum, Oligogal, folnu kiselinu i Alanerv. Pored toga sam uzimao Tribulus i L arginin.
Testosteron je bio odličan a libido vrhunski. Ali nije dugo trajalo.
limanac021, шта има дуго да траје?! То мораш стално да пијеш али претходно треба да установиш шта ти је помогло од тог брда препарата које си користио.
Мораш да будеш упоран. Мени је за неке ствари било потребно и више година да бих открио узрок. А да сам ишао код лекара потпуно би ме упропастили њиховим лековима.
aaaca napisao:Више типујем на трибулус и Л-аргинин.
Мораш да будеш упоран. Мени је за неке ствари било потребно и више година да бих открио узрок. А да сам ишао код лекара потпуно би ме упропастили њиховим лековима.
Нисам имао проблема са ерекцијом већ са неким наизглед опекотинама по кожи, проблемима са желуцем, брујањем у ушима итд. - не истовремено, срећом. Хоћу да кажем да мораш да будеш упоран да помогнеш самоме себи јер је мала шанса да ти лекари помогну. Последњи пут када сам лекарима препустио да ми годину дана лече око, мало је фалило да ослепим. Када сам нашао правог лекара (у пензији био) решио је проблем за неколико дана. Разумеш шта хоћу да кажем?
aaaca napisao:Нисам имао проблема са ерекцијом већ са неким наизглед опекотинама по кожи, проблемима са желуцем, брујањем у ушима итд. - не истовремено, срећом. Хоћу да кажем да мораш да будеш упоран да помогнеш самоме себи јер је мала шанса да ти лекари помогну. Последњи пут када сам лекарима препустио да ми годину дана лече око, мало је фалило да ослепим. Када сам нашао правог лекара (у пензији био) решио је проблем за неколико дана. Разумеш шта хоћу да кажем?
Slažem se u potpunosti. Meni je urolog rekao da je to od stresa i prepisao steroide!
Slabe vajde od njih.
Dobre vesti kod mene.
Uzimam D vitamin već dva meseca i testosteron je sa 2,66 porastao na 5,6. SHBG je lošiji nego što je bio. Skočio je na 75. Endokrinolog kaže da to nema veze ali po onome što sam čitao, on obara slobodan testosteron. Videćemo na sledećoj kontroli šta će biti.