Pozdrav svima... Ovako... Imam sestru koja je 88. godiste. Rodjena je prije vremena,od 7,5 mjeseci(mama je podigla nesto tesko),naravno bila u inkubatoru i vjerovatno je to uticalo na sve to.Ima epilepsiju od svoje 2-3 godine. Znaci od tada ona stalno pije tablete i taman kad joj trebaju smanjiti tablete ili ukinuti,ona dobije napad. Treba piti tablete,i ako 3 godine ne bude napada,onda ih smanjiti ili prestati da ih pije. Ali tad dodje napad,bez svijesti,zgrci se,trese,nekad ide i pjena na usta,i stisne vilicu. Opet je juce imala napad,ali nakon 5 godina. Nije bilo pjene na usta,ali je stisnula vilicu totalno, Bila je mozda 10 min bez svijestI. Kako da se sprijece ti napadi??? Da li je to moguce? Kada izlazi u grad djelimicno je izlozena reflektorima u diskotekama,pije kafu... Ne znam,moze li stres uticati na to...

Koliko je opasno ako se slucajno desi da zaboravi popiti jednu tabletu??? Molim vas da mi neko strucan odgovori!!!

Stvarno se nekad zabrinem za nju...
I da... Ujutru kada ustane,ako npr. prica sa mnom, na pola price zastane,zamisli se,kao da gleda kroz mene,lagano trepce. I ako ja kazem `` I,sta je bilo dalje? Kazi!``. I ja nju zovem dok je zamisljena,ali ne odgovara. Nakon mozda 10 sekundi,kaze``STA?`` i nastavi pricu,s tim sto ponovi mali dio sto je vec rekla...
MOLIM VAS!!! Hvala...