endokrinologija

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
makarena123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 22, 2014 5:59 pm

endokrinologija

Post od makarena123 »

Postovani,
molim da mi objasnite da li je moguce dobiti normalne vrijednosti FSH , (sada 21), posto planiramo IVF, ako se utice na hormone TSH (sada III gen, 2,96 ),(at Tg 327 ) propisanom terapijom?
Hvala!
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Re: endokrinologija

Post od Jelisej »

Nisam siguran da sam razumeo pitanje- sam test tj nalaz za FSH ne bi trebao da bude netacan ako koristis lekove za stitnu zlezdu

FSH nivo zavisi od drugih hormona i lekovi koji uticu na hormone mogu imati efekat na nivo FSH, pogotovo estradiol, progesteron takodje i SERM kao sto su clomiphene, tamixifene povecavaju nivo FSH.
makarena123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 22, 2014 5:59 pm

Re: endokrinologija

Post od makarena123 »

Postovani,
Evo probacu da budem jasnija, mi smo imali pokusaj IVF od kojeg se odustalo zbog loseg kvaliteta jajne celije, potom sam radila komplet analize radi utvrdjivanja razloga za visok FSh, (21), ja sam 79 god.
Zanima me da li rad hormona stitne moze biti uzrok tome ili ne ? Ne pijem terapiju jer smo tek sada otkrili da postoji problem sa stitnom,,,
Hvala !
Odgovori