Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.
Profesorka Djurica (nikako ne zasluzuje to 'ta' ispred svog imena) je radila privatno kao i kolega njen, ali s obzirom da je stupio na snagu zakon ne znam da li su se odluchili za privatnu ili drzavnu praksu. Verovatno drzavnu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
tamaraft napisao:Profesorka Djurica (nikako ne zasluzuje to 'ta' ispred svog imena) je radila privatno kao i kolega njen, ali s obzirom da je stupio na snagu zakon ne znam da li su se odluchili za privatnu ili drzavnu praksu. Verovatno drzavnu!
mislim da nema niceg derogativnog u upotrebi pokaznih prideva, ali ako je tako ispalo, ja se iskreno izvinjavam. hvala na informaciji!
vidim da je "catitos" upoznata sa radom dr.Vircburgera sa KBC ZVEZDARA pa bih je zamolila ili nekog drugog da mi kazu kakav je kao strocnjak. Imam priliku da se lecim kod njega dolazi u jednu privatnu ordinaciju ali se dvoumim. Do nove godine sam se lecila kod dr.Vujovic ali ona sada nedolazi vise u tu ordinaciju. Nisam iz BG pa mi je problem oko doktora.
Cao zovem se Jadranka imam 27 godina imam dvoje dece .moj problem sa hipofizom je poceo kada sam imala 12 godina .lecenje sam pocela sa bromokriptinom .jedo vreme mi je pomagao ali kasnije sam povracala i imala jaku glavbolju.kada sam se udala i otisla kod ginekologa rekao mi je da nikada necu moci da imam decu . ta vest me je sokirala koga nebi.Otisla sam kod endokrinologa i dala mi je lek po imenu Cabergolin (a do tada prolaktin mi je bio preko 5000 hijlada) taj lek sam jedno vreme nabavljala kod nas ali sada ga nema kod nas ima ga u inostranstvu i cena je oko 100 eura .evo me sad imam dvoje male dece i ponovo mi se dogada isti pakao posle tri godine prestala mi je menstruacija pojavilo mi se mleko u grudima samo se bojim jakih glavobolja koje su nepodnosljive .Ako neko zna gde ima ovaj lek ili moze da mi pomogne da ga nabavim neka mi se javi .Unapred mnogo vam hvala Jadranka JAVITE SE!
Zanima me ko je posebno dobar za probleme stitne zlezde kao i savetovanje o hormonalnom statusu u pedmenopauzi.
Hvala puno.
Moze i privatno.
Ko je posebno dobar za navedene probleme na VMA?
Pa ne znam kako ce mi iz doma zdravlja dati uput za KBC?Jel se dugo ceka kod nje?
Posebno me zanima stitna zlezda(imam genetskih predispozicija)i problemi predmenopauze.
takodje imam problem sa hiper tireozom,isla sam kod dr Vujovic i ona vise na radi u toj ordinaciji.ne znam gde da idem stvarno ne bi isla u mom gradu,imam losa iskustva,koga mi predlazete u beogradu a da je privatna ordinacija,jer znam da necu dobiti uput odavde.unapred hvala style