Poštovani, molim Vas za pomoć. Reč je o mojoj ćerki, koja ima 8 godina. U martu mesecu se prvi put odvajala od porodice, išla je na rekreativnu nastavu sa svojom školom. Dobar je učenik u školi i vredna je. Želela je da ide na tu rekreativnu, ali je dosta emotivna i teško joj je sve to palo, tako da je zadnjih dana, kako ona kaže, plakala noću i baš teško podnosila sve to. Kada se vratila sa rekreativen, moja supruga je primetila da joj kosa malo više opada. Onda smo supruga i ja išli na neko putovanje od 9 dana, sve to je ona jako teško podnela. Plakala je, a i prve noći je i povraćala pogodjena našim odlaskom. Mi opadanje kose nismo iz početka smatrali ozbiljnim, misleći da je to samo posledica sezonskog opadanja, medjutim posle našeg dolaska, bilo je to posle Uskrsa, primetili smo inezivnije opadanje kose. Odveli smo je kod dermatologa, on je preporučio da se urade pregledi hormona. Mi smo već uradili preglede krvne slike i sve je bilo super. Danas smo uradili i pregled hormona i dobili smo sledeće rezultate :
TSH - 5,41
T3 - 2,37
T4 - 139.7
Atg At <10,0.
Takodje smo uradili i pregled gvoždja i ono je OK - 14.5.
Razgovarao sam i sa mojim doktorom koji je rekao da idemo kod endokrinologa na daljnje konsultacije, ali ona nam kaže da se ne plašimo i da je to sve posledica stresa koji je u kratkom periodu doživela.
Kakvo je vaše mišljenje, mnogo smo zabrinuti zbog toga, da li će sve biti OK i ima li potrebe da se leči ili će se sve normalizovati i biti kao do sada?
Hvala na pomoći i odgovorima.