U procesu sam ulaska u vantelesnu oplodnju - ICSI (loš spermogram kod supruga) gde se, nakon obavljene histeroskopije i HSG-a kod mene, došlo do dijagnoze da mi je materica hipoplastična, tj. mala. Moja doktorka mi je preporučila terapiju Cyclo-Progynovom, da bi se materica barem malo razvila do samog postupka. I to bi bilo ok, da kod mene ne postoji mikroadenom na hipofizi (veličine 3,5 mm) koji mi je do sada prouzrokovao prekomerno lučenje prolaktina, smanjen estradiol i povišen testosteron, kao i visok nivo androstendiona i amenoreju (tokom par meseci prošle godine), barem mi je tako objašnjeno. Od maja 2005-e sam na terapiji bromokriptinom i za sada je hormonska situacija u redu, mada nalazi estradiola i testosterona još uvek nisu uredni. Takođe, imam i PCOS.
Menstrualni ciklus je, sada, ok. Naglo sam se ugojila u roku od 3-4 godine, tako da sam sa 60 došla na 80 kg. Visoka sam 175 cm.
Imam 35, suprug 40 godina.
Ono što mene brine u ovom slučaju je to da sam na uputstvu za Cyclo-Progynovu pročitala da treba isključiti prisutstvo prolaktinoma pri uzimanju ovog leka???
Možda ja ne razumem dovoljno ili se bezrazložno sekiram?
Da li uopšte smem da počnem sa konzumacijom?
Mnogo Vam hvala i sve najbolje... Veliki pozdrav, Beba Vojnović