Celijakija i dijabetes kod dece

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
miodragb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 21, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Celijakija i dijabetes kod dece

Post od miodragb »

Imam sestrica starog 3 godine kome je od pre godinuipo dana dijagnostikovan dijabetes,a pre mesec dana radjena mu je biopsija tankog creva gde je ustanovljeno prisustvo antitela na celijakiju mada nema nikakvih simptoma.Sobzirom da nisam zadovoljan Niskim pedijatrima,interesuje me da li negde u Srbiji postoji dobar pedijatar koji se bavi ovom problematikom,koji bi bio spreman da se malo vise zainteresuje oko pacijenta(da se izvrse kompletne analize,da se odredi C-peptid i tome sl).
I jos jedno pitanje - da li i koliko homeopatija moze da pomogne u lecenju celijakije odnosno dijabeta?
kdanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kdanijela »

Moja devojcica ima dijabetes od 6. godine i ja sam se raspitivala kod homeopate. Homeopata tvrdi da homeopatija moze puno da pomogne kod dijabetesa, pre svega u smislu sprecavanja nastanka komplikacija koje dijabetes nosi. Dijabetes je nazalost, za sada neizleciv, mada sam ja pronasla neke tekstove iz 1904. godine (kada insulin jos nije bio otkriven) da su se ljudi uspesno lecili homeopatijom... U svakom slucaju, ne moze da skodi...
Odgovori