anemija ,za Dr. IVICU
anemija ,za Dr. IVICU
Postovani Dr. IVICA molim Vas da mi preporucite neki extra dobar lijek za anemiju.borim se godinu dana sa tim.imala sam operaciju kuka i od tada sam anemicna da su mi rezerve jako niske neznam kako funkcioniram.usput imam hasimoto i pijem l-tiroxin. Hvala Vam unaprijed dragi doktore!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Evo, posle nekoliko meseci tisine, ipak sam odlucio da se vratim na ovaj forum. U mom potpisu stoji i zasto 
Da bih rekao sta bi mozda bio dobar lek za Vasu anemiju, moram da znam vase lab. nalaze; Eritrocite (RBC), hemoglobin (Hgb), hematokrit (Hct), indekse boje i volumena (MCV, MCH, MCHC) i, po mogucstvu, gvozdje (Fe).
Takodje, ako imate bilo kakve akutneili hronicne bolesti, navedite ih.

Da bih rekao sta bi mozda bio dobar lek za Vasu anemiju, moram da znam vase lab. nalaze; Eritrocite (RBC), hemoglobin (Hgb), hematokrit (Hct), indekse boje i volumena (MCV, MCH, MCHC) i, po mogucstvu, gvozdje (Fe).
Takodje, ako imate bilo kakve akutneili hronicne bolesti, navedite ih.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Postovani Dr. Ivica
Postovani Dr. Ivica ovo su moji nalazi:ery 4.73, hemog 10.5, hematokriti .374 a pise da je normalno 360-460, mcv 73.2, mch 22.2, mchc 29.9, zeljezo 20 a normalno pise od 80-180, feritin 6 a normalno pise od 15-160. imam hasimoto TSH basal 0.22 normala je od 0.30-4.00, slobodni T4 1.60, T3 3.26. pijem l-thyroxin 75. imam koks artrozu ,operiran kuk i 29 godina.Hvala unaprijed. 

dr Ivica
zaboravila sam da napisem da imam povisen tlak 175/110 puls 100-110, uzimam betablokator nebilet 5mg.probala sam pola god bez i zavrsila na hitnoj pa mi ni drigi b.blokator ni nitro sprej nisu pomagali jedva su mi snizili tlak nakon 2,5 sata.
-
- Stalni član
- Kontakt:
Za takomladu osobu, bas ste nakupili bolesti. Zao mi je, nadam se da imate lekara koji ce moci da koordinira lecenje kod vise specijalista. Ovi rezultati tireohormona i TSH su malo kontroverzni, ako imate Hashimoto, kako to da je TSH tako nizak? Prepusticu to endokrinolozima.
Anemija koju imate je mikrocitna hipohromna, usled nedostatka gvozdja - to je tz. sideropenija. To se leci preparatima gvozdja, obicno uz dodatak folbne kiseline i vit. C.
Terapija Nebiletom je ocigledno nedovoljna, potrebno je da se pritisak sto pre spusti i srce uspori - najcesce davanjem bisoprolola (Concora), ako treba i 2x dnevno, uz ACE inhibitore i/ili Ca-antagoniste sa ili bez diuretika.
Sve najbolje.
Anemija koju imate je mikrocitna hipohromna, usled nedostatka gvozdja - to je tz. sideropenija. To se leci preparatima gvozdja, obicno uz dodatak folbne kiseline i vit. C.
Terapija Nebiletom je ocigledno nedovoljna, potrebno je da se pritisak sto pre spusti i srce uspori - najcesce davanjem bisoprolola (Concora), ako treba i 2x dnevno, uz ACE inhibitore i/ili Ca-antagoniste sa ili bez diuretika.
Sve najbolje.
Dr. Ivica
Postovani Dr. Ivica puno Vam zahvaljujem na savjetima.tek sam procitala Vas odgovor pa Vam sada pisem . molim Vas jos da mi pisete sta Vi mislite uvezi tsh ako nije tacna dijagnoza ,sta Vi mislite kakva je to dijagnoza? prvo sam imala slabost prosle godine i nisam mogla ni do wc-a,samo lezanje.pa sam dobila favistan koji mi nije odgovarao.pa mije dr rekla nema potrebe nista piti.otisla endokrinologu i anti tijela su bila nenormalna mislim 3000 .dobila l-thyroxin 75 . planiram otic opet na scinti i ultrazvuk jer imam neke knote-krzice i lijeva strana je bila uvecana na zadnjem ulz.HVala Vam jos jednom od srca!
: PS: DOBILA TADA 20KG I NIKAKO DOLE ;DOKTORI MISLE DA JE OD JELA ALI VJERUJTE MI DA NIJE: INACE SAM IMALA UVJEK ISTU KILAZU 58 KG ; JAKOO SAM UMORNA; ZNOJIM SE BUKVALNO KAO POD TUSEM; NERVOZA; SIMPTOMI SU MI DEFINITIVNO POMJESANI SA HIPER I HIPO: POMAGAJTE:

-
- Stalni član
- Kontakt:
Jesu li Vam odredjivali nivo tireoglobulinskih antitela i receptore? je li radjen neuroloski pregled, profil hormona hipofize, CT ili MR endokranijuma? Zaista ima puno stvari koje bih morao da znam da bih rekao bilo sta pametno, a ne verujem da ima smisla da se mesam u posao endokrinolozima. jedino sto kao licni stav mogu da ponovim (pisao sam ranije o tome) - kad se osoba muci sa nestabilnom tireoidnom zlezdom, operacija je cesto najbolje resenje. Posebno ako postoje iole suspektbi cvorovi ili ciste, ili ako postoji struma stadijuma 2 ili 3...
Sve najbolje.
Sve najbolje.
dr Ivica
oprostite ako bi bilo dobro da trazim jataj pregled i jel to sve kod neurologa? a endokranij imali neki dr naziv latinski ili je to taj ,posto sam u njemackoj.stvarno je dosta umora, debljanja ,znojenje kao u sauni strasno ponekad dodje mjesec dva da dodjem s posla i samo spavam i opet nemogu ustat tj jos umornija dok prije nikada nisam spavala danju niti sam imala problema s budjenjem nije mi trebao weker i zamislite uvjek kazu dobri su nalazi pijte tablete to je tako.tesko je stvarno tako mala zljezdica a takav veliki majstor.Hvala
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Apr 13, 2009 9:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
I ja imam jedno pitanje za Dr. Ivicu. Imam 34 godine i sasvim slučajno mi je otkriveno da imam cistu na levom režnju štitne žlezde. Radi se o cisti veličine 2 cm, koja je kako mi je doktor rekao ispunjena sadržajem. Radila sam analizu krvi T3, T4 i TSH. Rezultati su mi u redu, odnosno sve mi je u granicama normale, a doktor mi je ipak rekao da trebam otići na punkciju. Kakvo je vaše mišljenje o tome i šta se sa punkcijom može videti? Samo još da napomenem da je i moja majka imala cistu na levom režnju štitne žleze koju je morala operisati. Da li trebam odmah otići na punkciju iako su mi rezultati uredu?
-
- Stalni član
- Kontakt:
@ papiga:
Samo insitirajte da vam se pregleda hipofiza (hypophysis), odnosno da se uradi "skener" (cat-scan, CT, kakogod) glave (endocranium).
@ zilijan:
poslusajte savet Vaseg lekara.
Sve najbolje!
Samo insitirajte da vam se pregleda hipofiza (hypophysis), odnosno da se uradi "skener" (cat-scan, CT, kakogod) glave (endocranium).
@ zilijan:
poslusajte savet Vaseg lekara.
Sve najbolje!