čvorići od bockanja
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
čvorići od bockanja
Samo hoću da vam javim da sam najzad našla odlično rešenje za ovaj problem! Predhodno sam isprobala gomilu stvari ali nisam bila preterano zadovoljna.
Hepatrombin gel koji se inače koristi za sportske povrede sl. stvari je odlično rešio ovaj problem. Čvorići od bockanja se povlače skoro preko noći.
Ja sam počela da mažem mesta gde dajem insulin svako veče pred spavanje i super je!!!
Hepatrombin gel koji se inače koristi za sportske povrede sl. stvari je odlično rešio ovaj problem. Čvorići od bockanja se povlače skoro preko noći.
Ja sam počela da mažem mesta gde dajem insulin svako veče pred spavanje i super je!!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 18, 2006 12:20 pm
Morate da mijenjate mjesta uboda jer inace ce da vam se stvore tzv masni jastucici na mjestima gdje cesto bodete. Osim sto izgleda ruzno i usporava inzulin, veoma je tesko da se uklone.
Mozete komotno da bodete od donja dva rebra pa jedno 3-4 cm ispod pupka. Kompletne noge. Izbjegavajte ruke jer moze da oslabi bicepse.
Mozete komotno da bodete od donja dva rebra pa jedno 3-4 cm ispod pupka. Kompletne noge. Izbjegavajte ruke jer moze da oslabi bicepse.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 18, 2006 12:20 pm
Uh i ja se mucim sa pronalazenjem mesta za bockanje. Dajem u noge i u stomak. Ponekad kada me jako bole mesta gde dajem insulin bocnem se malo dalje gde me ne boli. Najgori trenuci su mi kad bocnem krvni sud, onda dobijem podliv krvi na tom mestu.
Uh
Valjda ce napokon namestiti tu pumpicu za inhalaciju insulina. Valjda jednog dana.....
Hteo bih da postavim jedno pitanje. Jel moze insulin da se daje u zadnjicu?

Valjda ce napokon namestiti tu pumpicu za inhalaciju insulina. Valjda jednog dana.....
Hteo bih da postavim jedno pitanje. Jel moze insulin da se daje u zadnjicu?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm
Ja mojoj devojcici od 7 godina najcesce dajem insulin u guzu (gornji deo, prema struku), a kad ona sama daje, onda u nogu. Jedino sto njoj po nekoliko dana ostaju "pecati" na mestima ubrizgavanja insulina. To je najpre crvenilo precnika oko 1-1,5cm, a onda pocinje da zuti, pa nestane skroz tek kroz 3-4 dana.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Naravno da moze u zadnjicu, iznad sedalnog dela (taman koliko mozes sam da dohvatis). Imas sliku o mestima davanja na www.diabeta.net
Samo da napomenem da nije ista apsorpcija insulina na svakom mestu, tako da se ipak preporucuje stomak kao najpogodniji deo. Zavisi sta planiras da radis tokom dana...
Samo da napomenem da nije ista apsorpcija insulina na svakom mestu, tako da se ipak preporucuje stomak kao najpogodniji deo. Zavisi sta planiras da radis tokom dana...
-
- Saradnik
- Kontakt:
Pumpicu su "namestili" i ona radi, ali ipak ne zamenjuje injekcije insulina, vec moze da ti koristi kao alternativno dopunsko resenje. No, o tom potom, bice vise informacija kad stigne na nase trziste.nekromanser napisao:Valjda ce napokon namestiti tu pumpicu za inhalaciju insulina. Valjda jednog dana.....
Vi koji imate problema sa bolom, bodite gdje ima potkozne masti. Ako na nogama nemate masnoce onda bodete manje vise direktno u misic sto boli.
Isto pitajte doktore da vam propisu kratke iglice iz Becton-Dickinsona (BD), imate one od 5 i 8 mm. Meni su ove od 8 mm najbolje.
Isto pitajte doktore da vam propisu kratke iglice iz Becton-Dickinsona (BD), imate one od 5 i 8 mm. Meni su ove od 8 mm najbolje.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
-
- Saradnik
- Kontakt:
BoJJo, mi ovde imamo samo Novo Fine iglice i to nam daju 30 kom. mesecno! Za decu cesto nema ovih najtanjih
Toliko o izboru na ovim prostorima.

Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
cvorici od bockanja
Stasa ima 5 god,a 4 god prima insulin u guzu i noge(mijenjamo na sedam dana).Poceli su da nam se javljaju otoci ,dr kaze da stavljamo izdrobljeni led.Da li je neko imao slicnih problema i na koji nacin je rijesio iste!!Pozdrav!!!