Slucajno sam naisla na vas forum i vidim da je pun korisnih savjeta, preporuka i, naravno, podrske za one koji je trebaju. Sve pohvale

Zato bih molila nekoga da mi pomogne savjetom ako je moguce. Naime, dijabeticar sam tip 1 zadnje dvije godine (sad mi je 36). Do prije pola godine nisam imala znacajnijih problema u regulaciji glikemije, ali pocelo mi se dogadjati nesto s cim se moram doslovno boriti. Radi se o visokim jutarnjim vrijednostima secera. Cijeli dan mi je reguliran, sve je u redu, secer prije spavanja je u granicama normale, da bi ujutro bio iznad 10. Cula sam za onaj famozni fenomen zore, itd. ali ja nisam uvijek u nocnim hipoglikemijama, pa mi je jutarnji secer opet visok. Na terapiji sam Mixtardom 32 jedinice ujutro i 10 navecer, te uz rucak Actrapid 6-10 jedinica, ovisno o glikemiji.
Bila bih zahvalna na savjetu. Sto mi je ciniti? HbA1C mi je uvijek bio u granicama normale, ali zadnja dva puta bio je 7,9%. Svjesna sam da taj prosjek dizu upravo te jutarnje hiperglikemije, jer, ponavljam, ostatak dana mi je reguliran. Molim za savjet! Pozdrav svima