u vezi retinopatije dijabetika

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

u vezi retinopatije dijabetika

Post od progoran »

ako sam dobro napisao interesuje me sta da radim sa ocem koji boluje od secera ocno dno mu je totalno lose na oba oka isli smo na asere na vma i kasnije u klinicki centar 7, 8 puta i privatno sveti vid optika profesional i na kraju nista ujutro vidi takoreci dobro da bi posle pocelo da mu se magli i izgubi vid kome da se obratimo pitali smo profesora vitroretoralnog hirurga za operaciju on kaze da to moze laserom pa tek posle operacija u sustini kao nece on da vadi kestenje iz vatre zove se prof Misita dajte mi savet pomognite ima li spasa da vidi bar kao sto vidi ujutro pije od lekova enalapril 2x20mg almodopin 1uvece sortis 10mg 1 uvece lasix1 na drugi dan i insulin 28ujutro 8 uvece jedinica pozdrav
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Bezite od Svetog vida i Misite glavom bez obzira! Ja umalo nisam izgubila oci zbog njihovih budalastina! Moj je savet pravac Klinika MILOS. Vitrektomiju ce i tamo uraditi ako je potrebna, a vrhunski su strucnjaci, imaju veliko iskustvo sa dijabeticarima i ne otimaju pare kao ovi drugi! Tamo sam se i ja operisala i sve najbolje mislim o celom timu.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

I jos nesto: nema te klinike koja ce mu spasiti vid ako mu je secer los! Znaci, ili terapija nije kako treba, ili se on ne pridrzava uputstva lekara, ne meri glikemiju redovno, ne koriguje doze prema potrebi i tome slicno. Takodje, bitno je i da meri pritisak ujutro i uvece, jednako je vazno kao i merenje secera u krvi!
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

Post od progoran »

secer je ok i ono HB1C je ok samo pritiak mislim da varira od 130 sa 80do 160 sa 85 sta sad da radim
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ako pusi, odmah da prestane. Uzmite dodatke ishrani u vidu antioksidanasa, lutein je dobar za ocno dno. Jedan aspirin dnevno ce pomoci da se stabilizuje pritisak..... Ma, ne bih da ja sad delim savete, ne bilo vam zapovedjeno, otidjite do "Milos"-a.
Odgovori