Imam diabetis tip 2 od 2006.godine, 2 godine sam na Srednjedelujućem humani insulin ("mutni" - Insulatard).
Doziram 2 puta dnevno (ujutru 6 jedinica, posle ručka 10 ili 12 jedinica), ovakvo doziranje su mi na klinici odredili jer daje najbolje rezultate-održavanje normalnog nivoa.
Kao pouzdani pokazatelj je i poslednja analiza HbA1C pre mesec dana, kada je nivo HbA1c bio 6,9%.
Večeras izmereni šećer 3,5 sata nakon uobičajenog ručka mi je bio prvo 24 mmol/L, nakon 5 minuta 29 mmol/L. Dao sam sebi još 6 jedinica insulina i nakon 1 sat je bio 20,5 mmol/L (to mi inače nije običaj uveče).
Inače redovno 2 - 3 puta dnevno merim nivo i nisam imao ovakve skokove. Prvi put juče, ali ne ovoliko.
Ništa u hrani bitno nisam menjao, jedino objektivno je što sam se juče i danas posebno nasekirao.
Da li mi neko može reći šta mi se dešava, odnosno šta radite u ovakvim slučajevima, jer sam zaprepašćen ovakvim skokom. Preboleo sam nekako veliku mučninu i bolove - trnjenje u ruci i levoj nogi.
Nisam želeo da idem u hitnu, jer sam se bojao da će me ostaviti, a zadnji HbA1c je pokazao (po meni) da mi je insulinska terapija dobra, pa sam se bojao da me zbog ovoga ostave i promene tu terapiju koja se zadnje 2 godine pokazala dobro.
Molim za neki savet ili iskustvo po ovom pitanju?