Koža
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Koža
Primetila sam da od kada imam dijabetes moja koža izgleda znatno gore nego ranije. Imam mnogo viže problema sa bubuljicama npr. a i od njih su počeli dugo da mi ostaju ožiljci. Imate neki predlog kako sada da tretiram kožu? 

Najbolje bi bilo da posetis dermatologa,koza ti je verovatno postala osetljiva i ne bi smela bilo sta da stavljas na lice,kada kupujes sminku pogledaj obavezno da na njoj pise non-comedogenic (ne zatvara pore),pogotovo kada je puder u pitanju,umivaj kozu blagim sapunima kao sto je dove,nikako ne koristi agresivne sapune ili gelove za umivanje.
Sto se oziljaka tice njih mozes umanjiti kada prestanu da ti izlaze bubuljice,nekim pilingom ili mikrodermobrazijom..
Obavezno idi kod dermatologa
Srecno
Sto se oziljaka tice njih mozes umanjiti kada prestanu da ti izlaze bubuljice,nekim pilingom ili mikrodermobrazijom..
Obavezno idi kod dermatologa
Srecno
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja sam i pre dijabetesa imala jako osetljivu kožu tako da sam već navikla da koristim samo one proizvode za koje sam sigurna da su izuzetno blagi. Ali lice i nije toliki problem. Meni sada bubuljice jako česti izlaze po ramenima naprimer. Nisam primetila da se moja koža više masti nego ranije. Da li ovo može da bude prateći efekat korišćenja insulina ili sam sada jednostavno više podložna bubuljicama jer su one zapravo minijaturne infekcijice.