5,9 !?

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
bokijanko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 29, 2006 12:55 pm

5,9 !?

Post od bokijanko »

Postovani,
Imam 40 godina.Pre par dana sam uradio redovnu laboratorijsku analizu krvi i svi rezultati su mi bili dobri,neracunajuci malo odstupanje triglicerida(2,40).Secer mi je bio blizu granice sa vrednoscu od 5,9 ! Na predlog doktora sam ponovio u narednih par dana jos dva puta nivo secera.Tako da sam nakon dva dana imao 4,5 a posle toga,nakon dva dana 5,3 !Ishrana je bila normalna i bez nekih stresova i sl.
Da li su ova variranja(u nekoliko dana) normalna i da li trebam da preduzmem nesto po tom pitanju?
Gledajuci neke rezultate iz prethodnih godina nivo secera se kretao od 4,2 do 5,5 !Prosle godine sam radio test opterecenja za secer i rezultati su bili dobri.
Unapred hvala !
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Re: 5,9 !?

Post od Filip »

Sve je to dobro. Naravno da su variranja u okviru referentnih vrednosti normalna. Šećer varira i te kako u toku dana, ali sve dok su te vrednosti, na prazan stomak, takve kakve jesu, nema razloga za zabrinutost.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
bokijanko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 29, 2006 12:55 pm

Re: 5,9 !?

Post od bokijanko »

Hvala na odgovoru.
Odgovori