Re
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
Re
Hvala na odgovorima koje sam dobila.Posto je Masa po dolasku iz banje postala jako nestabilna ja sam se plasila da gresim negde sa hranom pa sam citala razne knjige i razgovarala sa par doktora i nutricionista,ali sam nazalost bila sve vise zbunjena.Razlog za to je prevashodno broj ugljenih hidrata koji ona treba dnevno da unese koji se krece od 124g do 177(banja),pa zatim da li treba racunati samo ugljene hidrate ili treba racunati i ukupan broj kalorija, pa onda da li upotrebljavati proizvode za dijabeticare sa vestackim zasladjivacima ili to nikako cak pre i beli secer nego vestacke zasladjivace itd.. Ja joj danas dajem 135g UH(30 7,5 42.5 7,5 30 17,5) prima 12 jedinica i ja jos uvek nisam zadovoljna njenom regulacijom secera i ne mogu da se pomirim sa recima doktora da je to kod male dece tako i da se tesko postize bolja regulacija.Zato me zanimaju iskustva drugih roditelja sa tako malom decom koja bi mi bila od pomoci bilo za regulaciju secera bilo za jacanje imuniteta.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne znam koliko ste se uhodali sa organizacijom svega toga. Teže je organizovati život deteta nego odraslog. Ja sam dijabetičae već 5 godina i lakše sam organizovala sebe nego što sada organizujem svoje dete.
Moj je predlog da pokušate u konsultaciji sa endokrinologom da menjate postepeno doze dok ne budete zadovoljni. Kod moje Anje je posao odradila i promena vremena davanja insulina i promena količine UH za obroke.
Ako je meni teško, koja imam 5 godina iskustva sa dijabetesom, ne znam kako je vama
Najvažnije je izgleda da osetite potrebe svog deteta
Moj je predlog da pokušate u konsultaciji sa endokrinologom da menjate postepeno doze dok ne budete zadovoljni. Kod moje Anje je posao odradila i promena vremena davanja insulina i promena količine UH za obroke.
Ako je meni teško, koja imam 5 godina iskustva sa dijabetesom, ne znam kako je vama