Kakva su iskustva koleginica i kolega sa tipom 1 kada je u pitanju gubitak/dobijanje na kilazi, pod uslovom da je dijabetes dobro regulisan (izvinjavam se ako je ova problematika vec negde obradjena

)? Od dijagnoze u decembru 2008. sam sa 59kg sisla na 52 jesenas (a pritom mi jos ustanove hipotireozu [sic!], pa krenem sa Letrox-om u minimalnim dozama). Sad vec imam 58kg, a nisam menjala ishranu (o kojoj maksimalno pazim, kvalitativno i kvantitativno

)+idem na rekreaciju. Poslednja dva meseca mi je ginekolog ubacio i tablete Cyclo-Progynova, da bi vratio ciklus koji je zbog stitne zlezde ili gubitka kilaze, valjda - nisu se izjasnili, bio izostao. Komentar doktorke endokrinologa povodom skorasnjeg dobitka na kilazi je bio da je to znak da se organizam navikao na insulinsku terapiju (HbA1C je sve vreme oko 5, 5 i kusur

). Hmmm... Morebiti da zvucim konfuzno, ali pitam jer sam stekla utisak da ovakva odstupanja umeju da se jave kod novootkrivenih dijabeticara u "pocetku". Inace, pre dijagnoze nisam gubila na kilazi... Poenta je da bismo ja i moj BMI voleli da na 58 i zakocim, ali se osecamo kao u sportskoj prognozi, o kojoj, inace, nista ne znamo

.
Hvala unapred i izvinjavam se na preopsirnosti

!