Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
diabeta....reci...molim te...posto me znas, hocu li dobiti cenzuru? ..........
i malo pojasnjenje...naravno da ne mislim da je ok da dijabeticar jede neogranicenu kolicinu slatkog ili druge hrane sa velikom kolicinom ugljenih hidrata....pa to ne bi bilo zdravo ni za one koji nemaju dijabetes...ovde samo navodim da postoji nacin da se izracuna ili okvirno izracuna broj ugljenih hidrata sadrzanih u npr. mars cokoladici, te da se u odnosu na to dozira i insulin...
odoh na spavanje...cao svima
Samo treba sve dobro isplanirati i naoružati se insulinom! Naravno da ne treba preterati. U bolnici sam upoznala devojku koja je za svoj 17. rođendan pojela skoro celu tortu sama!!! Pa zaboga nije ni čudo što joj je posle ove gluposti počela veoma ozbiljna komplikacija sa vidom!
Svi znamo da je zabranjeno najslađe ali ipak treba misliti prvenstveno na sebe i svoje zdravlje!
Najmanji je problem da se odvalis od slatkisa, ali ces isto tako da se odvalis i od komplikacija! Pa - birajte sami Nema cenzure, shvatili smo sta si htela da nam kazes, Barumbarum
Naravno, kao i da treba gledati podatke sa nalepnice o sastavu proizvoda. Cesto npr. keks za dijabeticare ima vise ugljenih hidrata ili masti nego obican!!