stanje secera kod prehlada

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

Odgovori
zeljkov tata
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 08, 2008 1:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

stanje secera kod prehlada

Post od zeljkov tata »

Zovem se Milko, iz Panceva sam i otac sam Željka starog 8,5 godina koji ima DM tip I od 12.juna 2008.godine. Prvi put se javljam iako ovaj sajt pratim od dolaska iz Arandjelovca 02.jula.Zanima me iskustvo ostalih kada se radi o stanju secera u slucaju prehlade.Naime, Zeljko vec 4-5 dana ima prehladu, pije cliacil tablete, ali seceri su mu dosta visoki.Idu i do 15,8.Pokusali smo da povecavamo doze insulina(postepeno) jer prima samo ujutru max.1 j actrapida i max. 5 j .insulatarda.Kada je imao 15 secer davali smo korektivnu dozu actrapida. juce se mu seceri bili 7,8 9,5 7,7 i 5,7 a danas 7,8 i 11,3. I pored toga sto mi je Diabeta u privatnoj poruci kazala da su visoki seceri uobicajeni kod prehlada, mene interesuje sta raditi u toj situaciji. Da li povecavati redovne doze, reagovati korektivnim ili cekati da stanje prodje uz iste, nepromenjene doze.Molim sve koji mogu i znaju da me posavetuju.
Odgovori