Sta biste sve voleli da ima u apoteci?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Sta biste sve voleli da ima u apoteci?
Naslov teme govori sam za sebe, ali me zbog nekih promena u drzavnim apotekama zanima sta biste sve voleli da se nadje tamo gde inace podizete insulin. Ljudi iz Apotekarske ustanove "Beograd" bi jako voleli da cuju nase misljenje! 

-
- Saradnik
- Kontakt:
Nesto od toga vec imaju, naravno, ali sam im napravila spisak. Dodala sam i tablete glukoze ili glukozni gel sa ukusom jagode (mljac!) za hipo. Tu ne mozes da omanes i preteras sa secerom kada ti padne, samo smazes 2-3 tablete ili iscedis celu tubu gela i miran si. To koriste i sportisti pri vecim naporima, npr. teniseri. Stavila sam i tracice za urin, i kreme i literaturu, i DVD i predlozila knjigu utisaka za predloge i kritike. Sad je na njima da to sve sprovedu u delo! 

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Mar 21, 2012 10:14 am
Re: Sta biste sve voleli da ima u apoteci?
Da li negde u Beogradu mo0ze da se kupi glukozni gel? Posto inekcija Glukagon uopste nije konforna. To ljudi oko mene ne znaju da primene. 

- iva5ra
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm
Istina ali nema gajjelena122 napisao:Da li negde u Beogradu mo0ze da se kupi glukozni gel? Posto inekcija Glukagon uopste nije konforna. To ljudi oko mene ne znaju da primene.

Napisi i to i sto kaze Stela sa ukusom jagode ako moze a tako jeftine stvari moramo da nabavljamo po inostranstvu ...

"Srce veselo krepi dušu,duh žalostan suši kosti"
-
- Saradnik
- Kontakt:
Glukagon se daje samo ako je osoba u nesvesti i tada bi joj svako davanje hrane ili pića bilo kontraindikovano, mogla bi da se uguši. Ako niko ne ume da da, ili obučite nekog ko bi mogao da da, ili zovite Hitnu. Znači, glukagon se ne koristi za tretiranje obične hipoglikemije.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Nov 27, 2019 1:19 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Posto se bavim planinarenjem i imam dijabetes tipa 2 na inzulinu sam i pijem i dva leka za dija betes. Da li bi u apotekama moglo da bude i neka literatura kako da napravim neki caj za smanjenje glikemije?