Sta biste sve voleli da ima u apoteci?

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Sta biste sve voleli da ima u apoteci?

Post od Diabeta »

Naslov teme govori sam za sebe, ali me zbog nekih promena u drzavnim apotekama zanima sta biste sve voleli da se nadje tamo gde inace podizete insulin. Ljudi iz Apotekarske ustanove "Beograd" bi jako voleli da cuju nase misljenje! :D
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm

Post od mary »

Recimo tračice za urin i naravno tračice za glukomere. I reci im da nabave Tiomukaze kremu jer je odlična za ona mesta gde se bockamo!!! :D Pa onda: vitamini naravno, zaslađivači i ... pa ne znam... :lol:
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Nesto od toga vec imaju, naravno, ali sam im napravila spisak. Dodala sam i tablete glukoze ili glukozni gel sa ukusom jagode (mljac!) za hipo. Tu ne mozes da omanes i preteras sa secerom kada ti padne, samo smazes 2-3 tablete ili iscedis celu tubu gela i miran si. To koriste i sportisti pri vecim naporima, npr. teniseri. Stavila sam i tracice za urin, i kreme i literaturu, i DVD i predlozila knjigu utisaka za predloge i kritike. Sad je na njima da to sve sprovedu u delo! :D
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Molim te traži da nabave C vit. sa produženim dejstvom - i to neki jeftiniji ako je moguće. Ja ovaj C-vit. nisam mogla da nađem nigde!!! :-?
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

To im ti napisi u knjizi utisaka :D Trenutno je u pilot fazi apoteka u Kralja Petra, vec su napravili raf pod imenom "Diabeta" (a nisu nas ni pitali za odobrenje za ime) i tu sad kao pokusavaju da naprave odabir proizvoda za nas.
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Pa odlično. Bar neko misli na nas! :D
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ja sam presećna što još neko pokreće inicijativu. Večito moram sve sama, a to ti je borba sa vetrenjačama. :-?
Deco, ako hoćete, pišite sve što imate na umu, šta vam se događa, i tome sl. - objavljivaćemo u "Partneru". :D
jjelena122
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2012 10:14 am

Re: Sta biste sve voleli da ima u apoteci?

Post od jjelena122 »

Da li negde u Beogradu mo0ze da se kupi glukozni gel? Posto inekcija Glukagon uopste nije konforna. To ljudi oko mene ne znaju da primene. :(
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm

Post od iva5ra »

jjelena122 napisao:Da li negde u Beogradu mo0ze da se kupi glukozni gel? Posto inekcija Glukagon uopste nije konforna. To ljudi oko mene ne znaju da primene. :(
Istina ali nema ga :evil:
Napisi i to i sto kaze Stela sa ukusom jagode ako moze a tako jeftine stvari moramo da nabavljamo po inostranstvu ... :evil:
"Srce veselo krepi dušu,duh žalostan suši kosti"
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Glukagon se daje samo ako je osoba u nesvesti i tada bi joj svako davanje hrane ili pića bilo kontraindikovano, mogla bi da se uguši. Ako niko ne ume da da, ili obučite nekog ko bi mogao da da, ili zovite Hitnu. Znači, glukagon se ne koristi za tretiranje obične hipoglikemije.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
zoki70
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 27, 2019 1:19 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od zoki70 »

Posto se bavim planinarenjem i imam dijabetes tipa 2 na inzulinu sam i pijem i dva leka za dija betes. Da li bi u apotekama moglo da bude i neka literatura kako da napravim neki caj za smanjenje glikemije? :roll:
Odgovori