Ja sam poceo odavde:
http://www.lowcarb.ca/
sve ostalo se posle razvija samo po sebi.
Pogledajte i ovo
http://www.mercola.com/2002/aug/17/saturated_fat1.htm
Moze i ovo:
http://www.vino.com/knowledge/article.asp?AID=114
A ovo je veoma vazno
http://www2.gsu.edu/~wwwfit/index.html
Ovo je vec antologija:
http://www.cooperinst.org/
A za prkticno pogledajte:
http://www.total-trainer.com/total_gym.html ili Kettler.com
Veoma intersantna nova znanja mozete naci na
http://www.mercola.com/
Za Low carb treba postovati princip, a implementacija zavisi od licnog ukusa i mogucnosti.
Za vezbanje je postavljen jasan cijl od 1500 do 2000 kalorija nedeljno, a implementacija opet zavisi od licnih afiniteta i mogucnosti. Kooperove tablice pokrivaju sve popularne aktivnosti, tako da je veoma jasno postaviti konkretan plan vezbanja.
Obim struka je vezan za najopasnije visceralno salo, koje je kljucni negativni faktor u ciklusu insulina i posledicnog dijabetesa. Preporuka 100/88 je proistekla iz serije studija. Intersantno da visina i godine uopste nisu bitne, samo obim struka.