simptomi dijabetesa

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
mustang84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 11:45 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

simptomi dijabetesa

Post od mustang84 »

koji su bili vasi simptomi dijabetesa?
Filos
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 12:06 pm

Post od Filos »

Kod mog sina se pojavila jako pojačana žeđ, drastičan gubitak kilaže (za mesec dana je oslabio 8 kg, a posle dijagnostikovanja još 8) i suvoća kože na rukama (šake su mu stalno bile suve) kao i suvoća usta što je pojačavalo žeđ. Isto tako često je bio umoran i ujutro je ustajao neispavan. Lekaru smo se obratili kada se šećer pojavio i u mokraći i kada su na wc dasci u kupatilu počele da se pojavljuju lepljive tačkice. Prvo smo uradili analize u laboratoriji, jutarnji šećer je bio 17, a HbA1C 10.9, acetona nije bilo, pa onda kod lekara.
dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm

Post od dsara »

Cini mi se da su kod dece slicni simptomi.Moja mala je pila nenormalne kolicine vode,jogurta, tj tecnosti i naravno sa 33kg spala za kratko vreme na 30kg!Manjak kilograma se obicno ne tretira ali ta neverovatna zedj govori o cemu je rec.
Ludjakinja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm

Post od Ludjakinja »

Ja kod sebe sam prvo primetila veliki gubitak tezine(oko 10 kg) i pocela da uzimam neke tabletice za povecanje apetita.Odjednom sam pocela da budem nenormalno zedna i da i tokom noci idem u wc bar 2 puta.U skoli nisam mogla 1 ceo cas da izdrzim a da ne odem bar 1 u wc sto mi je pravilo velike probleme.I to je sve tako trajalo dok jedno jutro nisam mogla da ustanem iz kreveta jer su mi se misici kocili (valjda zbog ketona).Posle toga bolnica...
Korisnikov avatar
iva5ra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm

Post od iva5ra »

Kod Ive su bili klasični simptomi DM 1 učestalo noćno mokrenje i izražena žeđ i naravno lepljiva mokraća što je i bio signal za analizu već posle par dana!Smršala je 1.5 kg. a ponašanje je bilo uobičajeno,nikakvih promena uočljivih!Stanje na prijemu u UDK našte 6.8 a dva sata posle obroka 12.8 Primljena je bez težeg metaboličkog poremećaja HbA1c 10% u dobrom opštem stanju :cry: Simptomi su mnogobrojni i treba reagovati i na najmanji predznak!Pozz :P
Odgovori