Postovani posetioci,ako mozete da date neke informacije ili imate neki clanak o ovoj temi!?
Znam da je to uloga lekara i med.sestara,ali koji je princip rada itd!?
pozz
ssoksi
Samoobucavanje deteta za davanje insulina-nesto o tome!?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
Ja sam sebi sam dao prvi put sa nekih 12 godina, pred sami rat - i to samo zato sto nikoga nije bilo kod kuce a ja sam morao da primim inzulin, frka panika. Strah do bola ali sam sebi dao u nogu i kada sam vidio da ne boli, vozi Misko! 
Nadam se da sada postoje bolje obuke za to nego ranije.

Nadam se da sada postoje bolje obuke za to nego ranije.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
I ja se nadam da postoje obuke. Ja sam svojevremeno sa svojih 5-6 godina vežbala na jabuci kompletno "izvođenje" davanje injekcije, doduše tada sa staklenim i teškim špricem. Možete da probate i vi da vežbate na jabuci ili pomorandži, ili čak nekoj lutki (to sam i ja praktikovala). Sebi sam prvi put dala u stomak sa nekih 11 godina i bila mi je frka, jer je igla bila velika, ali sam sebe ubedila da sam hrabra i da to nije ništa. Sada sa malim iglicama i penovima, sve je mnoooogo, mnogo lakše!
Na žalost, ne znam da postoji neki praktikum za decu i roditelje, ali eto predloga za lekare da se bace na pisanje!

Na žalost, ne znam da postoji neki praktikum za decu i roditelje, ali eto predloga za lekare da se bace na pisanje!
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Uh bre Diabeta,pa nemas ti toliko godina da su se tada koristili stakleni spricevi?!I ja se nadam da postoje obuke. Ja sam svojevremeno sa svojih 5-6 godina vežbala na jabuci kompletno "izvođenje" davanje injekcije, doduše tada sa staklenim i teškim špricem.

Ja sam mozda imao srece u toj nesreci da sam brzo sve prihvatio ali tada su se koristili spricevi koji su bili plasticni a kasnije sam imao mogucnost nabavke daleko kvalitetnijih spriceva iz inostranstva.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Eee, dragi Nikola, imam toliko godina...
I dugo, dugo sam sebi davala staklenim špricevima dok se nisu pojavili plastični. I dan-danas imam ožiljke iz tih dana...
I moja majka je provodila dosta vremena u Tiršovoj kada sam dijagnostikovana i obe smo super prolazile na obuci. Posle je ona mene ohrabrivala, a i ja sam želela da što pre budem samostalna i idem na rekreativnu bez roditelja

I moja majka je provodila dosta vremena u Tiršovoj kada sam dijagnostikovana i obe smo super prolazile na obuci. Posle je ona mene ohrabrivala, a i ja sam želela da što pre budem samostalna i idem na rekreativnu bez roditelja

Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net