sad otkriven

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

Odgovori
stasa9
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 01, 2009 8:46 am

sad otkriven

Post od stasa9 »

Imam 46 godina i upravo mi je dijagnostikovan dijabetes tipa 2, jer sam na testu opterecenja imala rezultat cak do 14 . Inace na taste imam redovno od 5 do 6,5 recimo . Interesentno je da nikako ne ide ispod 5 ujutru, dok sam ranije uvek imala i 4, pa i ispod. Da li visok pokazatelj na opterecenju znaci da je tako lose stanje? Inace pijem tablete glucocphage 1000 uvece, a pocela sam i jednu ujutru. Molim vas da mi kazete da li cu duze moci odrzavati secer na tabletama, jer se bojim insulina? Inace merim red0vno, vezbam i drzim se dijete. (uzgred uopste nisam punija i jako imam dobru liniju(nije mi uteha :(
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Nastavite sa terapijom, pa posle 3-4 meseca uradite HbA1c. Ako je on manji od 6,5%, dobro je. Takodje, isto uradite posle jos 3-4 meseca. Ako je i tada sve u redu, mozete racunati na zivot iste duzine kao i da nemate dijabetes.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori