Ne znam odakle da počnem....... kao prvo, hvala vam sto postojite

Prije pet mjeseci muž i ja smo imali jako tešku saobraćajnu nesreću i u bolnici mu poslije dvije operacije otkriju povišen šećer (17 najviše), poslije smo prebačeni u drugu bolnicu i tu mu počnu davati inzulin. Imao je još četiri teške operacije i kada je izašao iz bolnice nastavio je da prima inzulin Novomix30 18j ujutro, 16j naveče. Dijagnoza je bila DM tip2, ali pošto je skoro tri mjeseca bio nepokretan primao je inzulin i dalje, s tim što smo ga smanjili na 14j ujutro i 10j navece. Prošli mjesec smo radili Hba1C 6,71 i tada sam bila kod njegovog dijabetologa i on je želio da mu uvede tablete, ali zbog još operacija koje će imati odustao je. I tada mi se doktor svojim životom kleo da kada se oporavi i počne da hoda da neće primati ni inzulin ni tablete............... E, a danas, druga priča, uveo mu je Novorapid 6j+ 6j+ 4j i Levemir 6j prije spavanja i priča kao, on je mlad( 37 godina), svi mladi idu odmah na insulin.......... ništa mi nije jasno!!! Dao mu je da uradi nalaze, insulin u serumu... i c-p.... ne mogu da pročitam šta piše.
Muž je na štakama, dva, tri puta hodanja u toku dana, a u toku sledeće sedmice ide na mjesec dana u rehabilitacioni centar a poslije ga čekaju još tri, četiri operacije........
E sad, šta da radimo?? Da li da uradimo sve te nalaze, pa u banju sa njima i da mu tamo endokrinolog odredi terapiju ili da odmah mijenjamo terapiju??? Uostalom šećer mu je sad super, s obzirom na njegovo stanje, ujutro 6, a poslije obroka ne prelazi 8.
Da li je tip1 ili tip 2??? Ma ništa mi više nije jasno............
Hvala