"Reljefasti" nokti

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

Odgovori
kdanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

"Reljefasti" nokti

Post od kdanijela »

Kod moje Danice (8 godina, dijabeticar 2 godine) primetila sam na srednjem i domalom prstu na rukama da su nokti neravni. To nisu uzduzne ili poprecne paralelne brazde, koje sam vidjala, vec vise kao manja, plitka udubljenja, neravnomerno rasporedjena po citavom noktu, pa nokat izgleda kao izrezbaren. Da li je neko video tako nesto i da li ima ikakve veze sa dijabetesom?
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Moje iskustvo sa ''brazdama''uzdužnim po noktima datira od pre par godina -ali nisam dijabetičar.

Kad sam pitala lekara šta bi to moglo biti rečeno mi je da sam povredila koren nokta pri 'guranju'' kožice nokta ,što zaista radim,ali prosto mi je ne moguće da je to to .Ja ipak mislim da je to neki nedostatak u organizmu ali......

Kod Vaše devojčice sigurno nije to ,tako da sam ipak u pravu kad kažem da mi se čini da je to neki nedostatak, samo čega......

Ako neko zna valjda će vam biti od pomoći
pozdrav
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Da li Vasa cerka gricka nokte ili zanoktice, ako da , mislim da je time povredila nokatnu plocu???
kdanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm

Post od kdanijela »

Danica ne gricka nokte, ali ih povremeno čupka, što je pretpostavljam isto. Ako je to u pitanju, da li je sada to trajno ostecenje nokatne ploce ili ce to nestati kada prestane da ih čupka?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Takve "punktiformne" promene na noktima opisuju se i kod bolesti kao sto je psorijaza. U svakom slucaju, ako je nedostatak nekog minerala ili vitamina, resice se preventivnim davanjem multivitaminsko-oligomineralnih preparata.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori