Potrebno je:
za patišpanj
- 5 jaja
- 250g zaslađivača DIAMANT (sorbitol 99%)
- 160 g ovsenog brašna
- 40 g kokosovog brašna
- 50 g mlevenih lešnika ili oraha ili badema
za fil
- dva pudinga od vanile (umesto sa 1000 ml mleka, pripremiti ih sa 700ml da bude malo gušći)
- 350 g jagoda
- 230 g banana (oljuštenih)
- 500 g slatke pavlake (2 pavlake) i 40g zaslađivača DIAMANT
Umutiti penasto 5 žumanaca sa 250g zaslađivača i 3 kašike vrele vode. Dodati brašno i lešnike, 1/2 praška za pecivo i ulupan sneg od 5 belanaca. Peći u plehu od najmanje 22cm, na umerenoj vatri.
Ispečeni patišpanj preseći na tri dela i svaki deo poprskati sokom koji se napravi u blenderu od 50g jagoda i 250g vode.
Filovati tako što se na prve dve poprskane kore prvo namaže puding pa se na prvu poređaju jagode isckane na listiće a na drugu banane iseckane na listiće pa se preklopi trećom korom koja se premaže preostalim pudingom i zatim zaslađenim šlagom ulupanim od slatke pavlake. Ukrasi se sa par jagoda!
100g torte sadrži 163.7 kcal, 18.1g UH, 3.6g P, 8.5g M i 1.4g dijetnih vlakana. Glikemijski indeks je 22.
Ukoliko umesto zaslađivača DIAMANT koristite DIAMEL razlika je praktično samo u glikemijskom indeksu koji je 30.
Uživajte
