Čaj protiv diabeta - ima li neki informacija?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
Čaj protiv diabeta - ima li neki informacija?
Našao sam na internetu sajt http://www.dijabetes-caj.com gospodina koji tvrdi da leči dijabetes. Ima li neko neku informaciju ili je i to čista komercijala kao i sve ostalo?
Nemojte zameriti na ovakvim pitanjima, pošto sam od pre 3 nedelje saznao da moja ćerkica od 1 god. ima šećernu bolest.
Duško
Nemojte zameriti na ovakvim pitanjima, pošto sam od pre 3 nedelje saznao da moja ćerkica od 1 god. ima šećernu bolest.
Duško
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Potpuno te razumem,jer je moja kcerka pre tri godine u nepunoj sedmoj dobila insulin zavisni dijabet!Ne postoji caj,doktor,...,koji nismo probali.Rezime je ,uredna ishrana,fizicka aktivnost,dobro doziranje insulina.
Mnogi pokusavaju da zarade prodajuci *lekovite vodice*!Ne dozvolite im da vas obmanu!Za ovaj caj ne znam,ali me je endokrinolog pitao da li sam cula za neke prevarante sto lece dijabet?Cini mi se da je pomenuo cifru od 1000 eura!
Ako bas hocete caj da joj kuvate idealan je od mesavine lista borovnice,crnog duda i mahune pasulja.Provereno! 

Nazalost

Moj sin je dijabeticar vec 8 godina.Dijabet je dobio sa 2,5 godine. Osecam se obaveznim da obavestim sve da smo mi kupili i probali taj famozni caj od koga normalno nije bilo koristi. Iako je pomenuti gospodin obecao da u slucaju da caj ne rezultatira ozdravljenjem-vraca novac,od tog posla jos uvek nema nista. Cak,sada ne mogu ni da stupim u kontakt sa njim! Odgovorno tvrdim: Bozo Gladovic i njegov caj nisu dali nikakav rezultat kod mog sina,a ja sam u finansijskoj dubiozi. Da li neko moze da mi da savet ,kako da nateram coveka da mi vrati veliki novac(kada sam ja kupio caj cena je bila 800 eura a u medjuvremenu je poskupeo na 1000) obzirom da je covek iz druge drzave(Hrvatska)?

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
- Kontakt:
Caj protiv dijabeta mozete naci u svakoj samoposluzi, proizvodjac je Biljna Apoteka, cena je veoma niska i prihvatljiva i ima tacnu deklaraciju lekovitih sastojaka.
Delovanje aktivnih sastojaka ovog caja mozete naci u boljem prirucniku za lecenje travama i cajevima.
Onako, usput: najjaci poznati prirodni anti-diajbetik je obicni crni luk.
Delovanje aktivnih sastojaka ovog caja mozete naci u boljem prirucniku za lecenje travama i cajevima.
Onako, usput: najjaci poznati prirodni anti-diajbetik je obicni crni luk.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:54 pm
Hi, ja sam nova na forumu a dijabet imam od 1999.god - od bombardovanja. Od pre mesec dana sam na insulinu. Caj iz biljne apoteke je sasvim korektan a za crni luk prvi put cujem. Poznato mi je da treba jesti sto vise boranije i caj od lista borovnice je odlican ali ga je tesko naci. Kupovala sam ga na Zlatiboru od zena na pijaci koje se po selima odvajkada tako lece i odlican je. Ali sve je to samo pomocno sredstvo.
Dragica11
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
- Kontakt:
Boranija je OK jer ima malo CH, a uz to ima nizak G-index, tako da i to malo CH oslobadja polako, slicno kupusu i brokolima.
Crni luk sadrzi aktivne materije koje deluju anti-diajebeticki. Osim toga, sdrzi kvarcetin koji "nekako" stiti krvne sudove, a propadanje krvnih sudova je najveca (jedina??) katastrofa dijabetesa.
Antidijabeticko delovanje crnog luka je povezano sa njegovim kompleksnim delovanje na sve zlezde, a narocito na nadburezne, i tako ulazi u krug metabolizma CH. Hmm??
Crni luk sadrzi aktivne materije koje deluju anti-diajebeticki. Osim toga, sdrzi kvarcetin koji "nekako" stiti krvne sudove, a propadanje krvnih sudova je najveca (jedina??) katastrofa dijabetesa.
Antidijabeticko delovanje crnog luka je povezano sa njegovim kompleksnim delovanje na sve zlezde, a narocito na nadburezne, i tako ulazi u krug metabolizma CH. Hmm??
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Caj od borovnice je tesko naci, slazem se, ali ima vitaminskih preparata koji sadrze ekstrakte borovnice (mada to nikako nije adekvatna zamena, ali...)
Za ljude na insulinu, boranija moze ponekad biti rizicna stvar za pojavu hipoglikemije, jer ona sadrzi i inulin, sto obara glikemiju, tako da samo malo pripazite o kolicini fizicke aktivnosti kada je jedete, ili malo vise ugljenih hidrata i resena stvar.
Za ljude na insulinu, boranija moze ponekad biti rizicna stvar za pojavu hipoglikemije, jer ona sadrzi i inulin, sto obara glikemiju, tako da samo malo pripazite o kolicini fizicke aktivnosti kada je jedete, ili malo vise ugljenih hidrata i resena stvar.

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:54 pm