Čaj protiv diabeta - ima li neki informacija?

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

Čaj protiv diabeta - ima li neki informacija?

Post od Duskoo »

Našao sam na internetu sajt http://www.dijabetes-caj.com gospodina koji tvrdi da leči dijabetes. Ima li neko neku informaciju ili je i to čista komercijala kao i sve ostalo?

Nemojte zameriti na ovakvim pitanjima, pošto sam od pre 3 nedelje saznao da moja ćerkica od 1 god. ima šećernu bolest.

Duško
dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dsara »

Potpuno te razumem,jer je moja kcerka pre tri godine u nepunoj sedmoj dobila insulin zavisni dijabet!Ne postoji caj,doktor,...,koji nismo probali.Rezime je ,uredna ishrana,fizicka aktivnost,dobro doziranje insulina. :P Mnogi pokusavaju da zarade prodajuci *lekovite vodice*!Ne dozvolite im da vas obmanu!Za ovaj caj ne znam,ali me je endokrinolog pitao da li sam cula za neke prevarante sto lece dijabet?Cini mi se da je pomenuo cifru od 1000 eura! :o Ako bas hocete caj da joj kuvate idealan je od mesavine lista borovnice,crnog duda i mahune pasulja.Provereno! :lol:
gazza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 20, 2005 4:11 pm

Post od gazza »

bio sam u kuci nekih travara sa rtnja koji prodaju svoju mesavinu ali nisu jeftini, ako se secam trazili su 10E za pakovanje za mozda 7 dana. mislim ako je to lek onda OK, ali.....
inace te odmah upozore da pratis secer jer dosta brzo pada od tog caja i onda kao ne treba da pijes lekove....
dsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od dsara »

To se desava u dijabetu 2,ali u dijabetu 1 caj ne daje takve rezultate. :)
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Tako je, ne dajte da vas zamajavaju kojekakvim glupostima! :wink:
gazza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 20, 2005 4:11 pm

Post od gazza »

ma ja sam skeptican i prema dijabetesu 2, mislim, meni je to zamorno da kuvam i da stalno nosam sa sobom flasu, 3x dnevno najmanje, tablete bar mogu da stavim u dzep......
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Cajevi su samo pomocna sredstva, nemaju neki poseban terapijski efekat. Zato predlazem da se ne obazirete na tamo neke TV Shop-ove i slicne zanimacije :D
vucko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 11:46 am

Nazalost

Post od vucko »

:( Pre svega,pozdrav svima,
Moj sin je dijabeticar vec 8 godina.Dijabet je dobio sa 2,5 godine. Osecam se obaveznim da obavestim sve da smo mi kupili i probali taj famozni caj od koga normalno nije bilo koristi. Iako je pomenuti gospodin obecao da u slucaju da caj ne rezultatira ozdravljenjem-vraca novac,od tog posla jos uvek nema nista. Cak,sada ne mogu ni da stupim u kontakt sa njim! Odgovorno tvrdim: Bozo Gladovic i njegov caj nisu dali nikakav rezultat kod mog sina,a ja sam u finansijskoj dubiozi. Da li neko moze da mi da savet ,kako da nateram coveka da mi vrati veliki novac(kada sam ja kupio caj cena je bila 800 eura a u medjuvremenu je poskupeo na 1000) obzirom da je covek iz druge drzave(Hrvatska)? :evil:
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Prijavite ga policiji!!! :o
Brka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
Kontakt:

Post od Brka »

Caj protiv dijabeta mozete naci u svakoj samoposluzi, proizvodjac je Biljna Apoteka, cena je veoma niska i prihvatljiva i ima tacnu deklaraciju lekovitih sastojaka.

Delovanje aktivnih sastojaka ovog caja mozete naci u boljem prirucniku za lecenje travama i cajevima.

Onako, usput: najjaci poznati prirodni anti-diajbetik je obicni crni luk.
dragica.s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:54 pm

Post od dragica.s »

Hi, ja sam nova na forumu a dijabet imam od 1999.god - od bombardovanja. Od pre mesec dana sam na insulinu. Caj iz biljne apoteke je sasvim korektan a za crni luk prvi put cujem. Poznato mi je da treba jesti sto vise boranije i caj od lista borovnice je odlican ali ga je tesko naci. Kupovala sam ga na Zlatiboru od zena na pijaci koje se po selima odvajkada tako lece i odlican je. Ali sve je to samo pomocno sredstvo.
Dragica11
Brka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
Kontakt:

Post od Brka »

Boranija je OK jer ima malo CH, a uz to ima nizak G-index, tako da i to malo CH oslobadja polako, slicno kupusu i brokolima.

Crni luk sadrzi aktivne materije koje deluju anti-diajebeticki. Osim toga, sdrzi kvarcetin koji "nekako" stiti krvne sudove, a propadanje krvnih sudova je najveca (jedina??) katastrofa dijabetesa.

Antidijabeticko delovanje crnog luka je povezano sa njegovim kompleksnim delovanje na sve zlezde, a narocito na nadburezne, i tako ulazi u krug metabolizma CH. Hmm??
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Caj od borovnice je tesko naci, slazem se, ali ima vitaminskih preparata koji sadrze ekstrakte borovnice (mada to nikako nije adekvatna zamena, ali...)
Za ljude na insulinu, boranija moze ponekad biti rizicna stvar za pojavu hipoglikemije, jer ona sadrzi i inulin, sto obara glikemiju, tako da samo malo pripazite o kolicini fizicke aktivnosti kada je jedete, ili malo vise ugljenih hidrata i resena stvar. :wink:
dsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od dsara »

U nasoj drzavnoj apoteci u Tadeusa Koscuskog postoji i caj od lista borovnice,caj od mahune pasulja...Cak su mi napravili mesavinu cajeva koja je adekvatna za decu. :D Caj antidijabetis je za odrasle.
dragica.s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:54 pm

Post od dragica.s »

:lol: Hvala za informacije. Napred za crni luk i biljnu apoteku. Tablete sa ekstraktom borovnice sam sretala ali je u pitanju bio plod koji je takodje koristan ali je kod caja u pitanju list koji se bere pre nego sto plod sazre jer u toj fazi sadrzi supstancu "mirtilin"??? :o koju nazivaju biljnim insulinom. Cak u knjigama upozoravaju da ga trebakoristiti pod lekarskom kontrolom zbog tog svojstva. Sretala sam i informacije o korisnim svojstvima celera, koprive - moze da se pije ekstrakt, korena idjirota, maslacka, praziluka, pijenje soka svezeg krastavca...
Odgovori