problemi u domu zdravlja

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

problemi u domu zdravlja

Post od Duskoo »

Molim vas kome da prijavim strasne probleme u domu zdravlja?Naime nas lekar pedijatar otisao je u penziju i posto je vreme otisli smo na revakcinu.Sta smo zatekli tj doziveli.Jako drsko u sred hodnika kad je u kartonu zatekla natpis dijabeticar sestra nas je drsko pitala sta nam treba?mi smo rekli revakcina.Onda smo cekali dosta i kad smo usli u ordinaciju doktorka Gordana Rakic(dom zdravlja Zvezdara)nam je rekla da ona ne radi sa bolesnom decom i da sta nam treba dodjemo utorkom i cetvrtkom kad je dan za bolesnu decu.Zblanuti nista nismo rekli.Primila je revakcinu i ponovljeno nam je da idemo na bolesnu stranu.Ja sam pokusala da im objasnim da u slucaju bolesti idemo u tirsovu nasta je ona rekla ja to ne znam i vi onako ne treba da dolazite do polaska u skolu.Pitala sam je i za mesecne potrebstine na sta je drsko rekla pa ja za to ne znam?Sta raditi i kome se obratiti?
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

U svakom domu zdravlja postoji sluzba za zastitu prava pacijenata, probajte tamo... :roll:
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm

Post od mary »

Nemojte to da dozvolite! Ja vas potpuno ohrabrujem da napravite scenu u domu zdravlja. Pa šta oni očekuju i odakle im pravo da se tako ponašaju!!! Pa bar bi pedijatri trebali da budu prijatni i pristojni.
Obavezno se obratite pravniku u domu zdravlja. Ako ste u mogućnosti i ako vam Danilova ulica nije daleko, ja vam mogu preporučiti odlične pedijatre u DZ Palilula. Toliko su fini da je moje dete potpuno prebrodilo histerični strah od lekara i belih mantila.
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

Hvala svima na podrsci.Bili smo u pravnoj sluzbi prvo su bili u cudu,pa su nas podrzali alii su bili u strahu da ih ne prijavimo ko zna kome.Kada su shvatili kakvi smo odmah su presli na nasu stranu i cak nas je jedna doktorka hrabrila za sve sto se tice dijabetesa i primila nas oberucke.I izjavila je da dijabetes nije bolest vec poremecaj u organizmu....(i ako sam roditelj dijabeticara ja se bas ne slazem ali dobro)
hvala jos jednom svima na podrci ako se javi jos koji problem konsultovacemo se sa vama.....
Hvala i za Palilulu ali moramo u dom zdravlja Zvezdara zbog prebivalista.

JOS JEDNOM HVALA
P.S.Kako kaze moj zet iz Nis sve bi on to s govnjivu motku tero na sud
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm

Post od mary »

Drago mi je što su vam izašli u susret. Mislim da je neophodno da imate dobrog pedijatra koji bi razumeo sve kroz šta prolazite i koji će vam biti dobra podrška :D
prvul
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 12, 2005 10:35 pm

Re: problemi u domu zdravlja

Post od prvul »

Duskoo napisao:...Sta raditi i kome se obratiti?

Posto je ovo zemlja u kojoj birokratija ima beskonacna prava, ljude koji lose obavljaju svoje poslove iz drzavne sluzbe nije moguce oterati legalnim sredstvima. Ovo je sistem koji je neradnike, nerazumne i ostale NE ljude stavio na pijedestal. Mozete se obratiti kome god hocete ali necete dobiti nigde adekvatnu nadohnadu za maltretiranje. Stoga Vam preostaje jedino da se obratite 'onom gore'. Verovali ili ne - on ce to srediti. U svojoj knjizi koja ceka na objavljivanje objasnio sam detaljan postupak. Ipak, za pocetak ce biti dovoljno da odete u bilo koje svetije mesto (recimo crkva bilo koje veroispovesti) i pozovite 'djubre od lekara' pred Bozji sud. Intuitivno, onako kako osecate. I Zatrazite trenutno izravnanje racuna na ovoj zemlji i sada. Naravno, raspitajte se o rezultatima akcije. Bicete iznenadjeni. Mozete poslati i poruku doktoru zasto mu se to dogodilo- sta mu se dogodilo. Uz put, ovo nema veze sa hriscanstvom niti bilo kojom religijom. Radi se o principu kosmicke ravnoteze. To je zakon kao i svaki drugi i deluje nezavisno od religije, verovanja ili slicnog. Jednostavno, vi placate tog lekara preko svog osiguranja i on je u obavezi da pare koje dobija posteno odradi. I nemojte se baviti prastanjem. sistem prastanja je napravio robove. Pravila igre i ravnoteze su jasna i treba ih postovati. Kad ne funkcionisu ovozemaljski zakoni, moraju se koristiti neki drugi... Ja zelim i trazim momentalnu kaznu za sve teroriste (da, to je vrsta terorizma nad bolesnima) u ovoj zemlji.
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

hvala probacu i to ali cinimi se da tog gore nem bas mnogo...
angelina01
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 10:15 am

Post od angelina01 »

Pokušajte se izboriti za termin kada idu zdrava djeca (tako radi naš pedijatar), jer boravak s bolesnom djecom povećava rizik od neke infekcije što je kod djece s dijabetesom puno kompliciranije.
Čak i kad smo bolesni, idemo u posebnu čekaonicu da se zaštiti od novih virusa/bakterija.

Od dijagnoze, vezano za sve što smo trebali uz to, sreli smo se sa predivnim ljudima, i sa onima koji nemaju nimalo osjećaja za bilo koga pa ni za djecu.

Raspitajte se za svoja prava.

Kod nas (živimo u Hrvatskoj) majke mogu ići na pola radnog vremena do 7 godine djeteta, a dobiti punu plaću. Pola plaća firma, pola Zavod za javno zdravstvo. Isto tako naš sin ima pravo na oko 100 eur mjesečno (naknada).
Dobivamo trakice za 3-4 mjerenja dnevno besplatno, a kako ga mjerimo 7-8 puta, ostalo kupujemo, (50 trakica Bayer je cca 30 eur).

Pozdrav,

jedna mama

P.S. Utješno mi je što specijalisti ovdje kažu da se očekuje lijek za izlječenje za 5 -10 godina, a znate da se doktori inače suzdržavaju takvih izjava.
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Svasta cujem, doktorica ali ne radi sa BOLESNOM djecom.. da nije za zalosno, crkao bih od smijeha.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Odgovori