problemi u apotekama

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Sladjana G.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 7:27 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

problemi u apotekama

Post od Sladjana G. »

Javljam se prvi put iako cesto citam i ucim iz foruma.Moja cerka Kristina ima 13 godina i 9 meseci je dijabeticar.Ona je vrlo disciplinovana i savesna sto se tice nacina zivota sa dijabetom.Secer drzimo relativno pod kontrolom i nemamo vecih problema.Problem koji me muci je sto i pored naloga,izvestaja,komisija itd,kad dodjem u apoteku nemaju sve.Ovog meseca sam pet dana isla u apoteku i jos uvek nisam dobila pen iglice 6mm i trakice(nesto sam dobila ali ne sve).Interesuje me sta znaci preporuka ministrstva zdravlja,da li je to nesto sto ne moze da se menja na lokalnom nivou ili ne?U apoteci mi kazu da po preporuci oni su duzni da u roku od mesec dana izdaju pomagalo i da ne mogu da dobijam isto u apoteci u mestu stanovanja iako je ona odeljak njihove apoteke.Mnogo lakse i jeftinije bi bilo da bar mogu u mestu stanovanja da podizem lekove,a ne ovako.Ne znam dokle ce i moji na poslu imati razumevanja za moja izlazenja zbog putovanja u Indjiju u apoteku.Ako neko zna da me posavetuje sta da radim neka mi odgovori!Puno ste mi svi znacili u ovom periodu prilagodjavanja.Mnogo hvala!
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Pitajte ko je nadlezan za apoteku u vasem mestu. Ako je npr. Novi Sad, pozovite direkciju i pokusajte da resite problem. Javite se i najblizem udruzenju, mozda i oni mogu da pomognu sa svojim kontaktima :wink:
Sladjana G.
Stalni član
Stalni  član

prodlemi u apoteci

Post od Sladjana G. »

Znala sam da ce mi Diabeta odgovoriti!Mnogo me raduje da neko misli na nas i zeli pomoci.Sad posle praznika cu videti sta mogu po pitanju apoteke uciniti.Plasim se da im se ne zamerim, pa da bude jos gore.Oni drze monopol na ovoj teritoriji i svesni su toga,a mi od njih zavisimo.Ako neko zivi na teritoriji opstine Indjije i ima iskustva sa ovim problemom,neka mi se javi da naucim kako da postupim.Moje poverenje u indjijski dom zdravlja je slabo.Jos pri prvom susretu sa hiperglikemijom(21,5)njihov lekar nas je poslao kuci na dijetalnu terapiju.Naravno da nismo tada znali za opasnost ketoacidoze,a kad sam pitala za insulin(ne misleci da je to dijabetes,vec nesto prolazno)odgovor je bio ako mala padne na hitnoj ce joj dati.Apoteka je u sastavu tog doma zdravlja,pa toliko o strucnosti.Mnogo se hvalimo kao opstina po razvijenosti,ali zdravstvena edukacija je losa.Mislim da jako malo znaju uopste o dijabetu,a narocito o tipu 1.Volela bih da imam vise vremena da se vise angazujem na osnivanju udruzenja,ali ja sam jos nova u svemu ovom i puno ucim i imam jos puno toga da naucim.Diabeti hvala i svima pozdrav!
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Oni svi rade za nas, a ne mi za njih. I lekari, i apotekari i ostali.... Molim vas upamtite to!!!
Sladjana G.
Stalni član
Stalni  član

ipak pobeda

Post od Sladjana G. »

poduhvat je uspeo!Ovog meseca sam u jednom danu sve dobila u apoteci i to uz nevidjenu ljubaznost.Morala sam da idem djonom,na sve strane smo suprug i ja se angazovali i bili dosadni,ali se isplatilo.Videcemo kako ce biti u buduce,ali ovo je bilo kao u lepom snu.
jelena j
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 18, 2006 10:48 pm

Slazem se ali...

Post od jelena j »

Praksa pokazuje malko drugacije.
Trebalo bi da svi oni rade za nas. Ali... Uvek neko ali srecu kvari. Posto se gospoda lekari opste prakse, farmaceuti i oni u komisiji ne slazu medju sobom, ja se setam ko budala vise puta za istu stvar.
Za iglice i test trake dobila sam 2 plava i jedan braon obrazac, a za aparat samo jedan plavi. Oni koji su prosli sve ovo znaju da jedan plavi po odobrenju komisije, ide u karton, 2. pacijentu, a onaj braon u apoteku. Moja dr tvrdi (po napisanom u nekom od glasnika) da se aparat izdaje na jedan jedini plavi obrazac. Oni iz komisije me vratise za jos jedan plavi i braon, uz obrazlozenje: "Zasto bi se aparat razlikovao od ostalih pomagala?". Onda danas rasprava sa doktorkom opste prakse.
Po tom istom glasniku aparat se izdaje na jedan plavi obrazac. Medjutim u apoteci ga ne daju uz obrazlozenje da ne mogu na taj obrazac da ga unesu u racunar.
Nadam se da vam se ne vrti u glavi. Samo zelim da vam kazem da se naoruzate zivcima (konjskim) i sto neko rece, samo djonom, jer drugo ne vredi. Za sada. Rec je o komisiji u Medicini rada na Novom Beogradu i o Domu zdravlja i njihovoj apoteci u Goce Delceva.
A sto se tice Vas sto ste "sumnjivi na secer", 1. savet je vodite racuna o ishrani i fizickoj aktivnosti. Ne bi bilo lose da odete kod nekog dijetologa, a 2. prodavnice u kojima su ok i sa cenama i sa ljubaznoscu su"Bella Vita" u Starom Merkatoru i u T.C. Slavija Svetog Save 16. Nisu losi ni u YUBC na N.Bgd radnja je Dijabeta Vita.
Srecno! :)
Odgovori