pred dijabetis
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
pred dijabetis
Pozdrav svima,
vadila sam krv posle 12 sati gladovanja i dobila sam nalaze 5,9 secer u krvi.Doktor mi je rekao da mi preti dijabetis i da obavezno moram skinuti bar 10 kila.Malo sam sokirana jer su mi dosada nalazi bili uvek uredu.
Kaze da se do 6 tolerise.Kako je kod nas posle gladovanja,koja je normalna vrednost.
Da li mi zaista preti dijabetis?
Hvala
vadila sam krv posle 12 sati gladovanja i dobila sam nalaze 5,9 secer u krvi.Doktor mi je rekao da mi preti dijabetis i da obavezno moram skinuti bar 10 kila.Malo sam sokirana jer su mi dosada nalazi bili uvek uredu.
Kaze da se do 6 tolerise.Kako je kod nas posle gladovanja,koja je normalna vrednost.
Da li mi zaista preti dijabetis?
Hvala
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Pošto se dijabetes širi kao epidemija, morao je da naglasi da se dobro pripaziš. Skidanje kilaže će svakako biti dobro. Ako budeš videla rezultat veći od 7.8 u normalnim okolnostima, u bilo koje doba dana, onda je opasno.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Dragi prijatelji,hvala vam na javljanju.
Ja nisam nista jela 12 sati,izuzev sto sam popila pola case vode negde posle ponoci.Trenutno pazim sta jedem,nisam na dijeti nego izbacujem leb,gazirano,cokolade,kolace i slicno.Bojjo holesterol mi je skocio na 7.Zaboravila sam koliki su mi trigliceridi mislim preko 4.
Kada da ponovim test opet/za secer?
Da li treba da si merim iz prsta(mada doktor nije rekao)?
Dijabeta da li 7.8 posle jela ili nije bitno kada?
Ako sam dobro razumela bilo posle ili prije jela?
Molim vas mi kazite za zapisem koja je normalna vrednost prije jela(recimo ujutro)a koja je posle jela(recimo dva sata)?
Koji su simptomi kada secer raste?
Koji su simptomi kada naglo pada?
Izvinite na ovolikim pitanjima ali bih volela nesto cuti o tome posto sam pred dijabetisom,a i muz pije tablete za dijabetis.
Bojjo,kakav mi je onda on test radio kada sam i ja sama videla nalaz gde pise normalna vrednost do 6,6.1?
Kaze da sam na samoj granici i da mi preti
Puno vas pozdravljam prijatelji
Ja nisam nista jela 12 sati,izuzev sto sam popila pola case vode negde posle ponoci.Trenutno pazim sta jedem,nisam na dijeti nego izbacujem leb,gazirano,cokolade,kolace i slicno.Bojjo holesterol mi je skocio na 7.Zaboravila sam koliki su mi trigliceridi mislim preko 4.
Kada da ponovim test opet/za secer?
Da li treba da si merim iz prsta(mada doktor nije rekao)?
Dijabeta da li 7.8 posle jela ili nije bitno kada?
Ako sam dobro razumela bilo posle ili prije jela?
Molim vas mi kazite za zapisem koja je normalna vrednost prije jela(recimo ujutro)a koja je posle jela(recimo dva sata)?
Koji su simptomi kada secer raste?
Koji su simptomi kada naglo pada?
Izvinite na ovolikim pitanjima ali bih volela nesto cuti o tome posto sam pred dijabetisom,a i muz pije tablete za dijabetis.
Bojjo,kakav mi je onda on test radio kada sam i ja sama videla nalaz gde pise normalna vrednost do 6,6.1?
Kaze da sam na samoj granici i da mi preti

Puno vas pozdravljam prijatelji
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Jesi malo čitala o dijabetesu na diabeta.net? Ajde to za početak, jer imaš dosta pitanja, a tamo puno dobrog teksta
A imaš i video priručnik, pa pogledaj početne "epizode" o rizicima za nastanak dijabetesa.

Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
- iva5ra
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm
To i nije baš normalno!!!
Trebala bi da proveriš kod lekara jer rezultat od 10.3 nije naivan Pozz!!! 

Hvala Iva nadam se.......
Sada sam merila tri sata posle tostera 6,8.....
Osecam veliku malaksalost i umor.Ne znam da li je od toga ili od jake anemije?
Iva imas li negde koje su normalne vrednosti prije i posle jela?
Ne mogu da nadem nikako......
Pozdrav
p.s.
mogu da nadem samo labaratorijske vrednosti ali ne kada sam meris.....
Pozdrav
Sada sam merila tri sata posle tostera 6,8.....
Osecam veliku malaksalost i umor.Ne znam da li je od toga ili od jake anemije?
Iva imas li negde koje su normalne vrednosti prije i posle jela?
Ne mogu da nadem nikako......
Pozdrav
p.s.
mogu da nadem samo labaratorijske vrednosti ali ne kada sam meris.....
Pozdrav
- iva5ra
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm
Pogledaj ovo !!!
na sajtu www.diabeta.net imaš sve što te zanima,kao i na forumu(češljaj malo) evo pogledaj ovo pa vidi šta je i kako je
http://www.diabeta.net/index.php?option ... ltemid=149
i ovde ti je sve objašnjeno
http://www.diabeta.net/index.php?option ... <emid=47
Vidi pročešljaj i ne kloni duhom to ti je naj važnije pozz

http://www.diabeta.net/index.php?option ... ltemid=149
i ovde ti je sve objašnjeno
http://www.diabeta.net/index.php?option ... <emid=47
Vidi pročešljaj i ne kloni duhom to ti je naj važnije pozz

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 03, 2006 6:54 pm
Pozdrav
Vec sam se ranije javljao i trazio savjet.Ovdje mi se javilo par ljudi sa odlicnim savjetima,a poseno jedna draga osoba.Naime na nekom ljekarskom pregledu u firmi secer mi je bio 17.Alarmantno.
Tada sam promjenio neke navike u ishrani i fizickoj aktivnosti.Posle mjesec,dva uspio sam da secer u jutarnjem mjerenju ismanjim na 4,3 do 6,8.Znaci ishrana i fizicka aktivnost.No kako to vec biva,malo sam se opustio.Prije par sedmica sam na skijanju malo zezno koljeno,pa sam otisao na bolovanje.Naravno slaba fizicka aktivnost i bukvalno zderanje slatkisa(idiot),opet mi je secer skocio na 10.Sam sam kriv.Sad opet dijeta i pomalo vjezbice.No,bitno je da znam da sada mogu da ga kontrolisem SAMO disciplinom i samokontrolom.Za vrjeme diete sam skinuo 16 kilograma,a sada sam vratio 3.Nista,sad opet borba,ali ovaj put jos odlucnija.
Hocu da Vam kazem da je moguce izbjeci neko vrjeme tablete ili insulin,ali....disciplina i samokontrola.
Sretno!
Tada sam promjenio neke navike u ishrani i fizickoj aktivnosti.Posle mjesec,dva uspio sam da secer u jutarnjem mjerenju ismanjim na 4,3 do 6,8.Znaci ishrana i fizicka aktivnost.No kako to vec biva,malo sam se opustio.Prije par sedmica sam na skijanju malo zezno koljeno,pa sam otisao na bolovanje.Naravno slaba fizicka aktivnost i bukvalno zderanje slatkisa(idiot),opet mi je secer skocio na 10.Sam sam kriv.Sad opet dijeta i pomalo vjezbice.No,bitno je da znam da sada mogu da ga kontrolisem SAMO disciplinom i samokontrolom.Za vrjeme diete sam skinuo 16 kilograma,a sada sam vratio 3.Nista,sad opet borba,ali ovaj put jos odlucnija.
Hocu da Vam kazem da je moguce izbjeci neko vrjeme tablete ili insulin,ali....disciplina i samokontrola.
Sretno!