Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
Uze mi rec iz usta! U ja sam upravo htela da napisem da sam dijabeticar, i ta sam, sebi, najpoznatija licnost
U svakom slucaju, ovo je veoma interesantno. Kad vidim da jos neki ljudi, za koje mislis da su Bog zna kako jaki, ne prihvataju sebe u potpunosti. Bila sam i ja u fazonu neprihvatanja ni bolesti, a ni lecenja. Dok nisam spala na 48.2kg i videla se u ogledalu. Danas sam ok, mada jos uvek se nadam potpunom izlecenju.
Bas sam se iznenedaila da su i Romana i Nebojsa Glogovac dijabeticari, jednostavno nisam znala a volela bih da mi neko napise koji su tip ( pitam ovo ne iz puke radoznalosti nego tbog davanja insulina itd.)
Da li je trenutno odsutan iz javnog života zbog komplikacija dijabetesa, stvarno ne bih znala da ti kažem. Bilo bi mi drago da čujem da je OK.
Sigurno možeš zamisliti kako se ponaša čovek koji ne prihvata da ima dijabetes, koji to krije od svoje okoline i koji kasno uveče ide kod doktora kući na konsultacije. Eto, to je po meni školski primer negacije.
Juče su objavili da je Prelević preminuo. On je bio tip 2, jako nedisciplinovan, čak su mu i nogu odsekli i opet nije hteo da se urazumi... Ode čovek, nema ni 60
Nije mi potpuno jasno zbog cega je uopste bitno da znamo koje su poznate licnosti dijabeticari?
I zasto je uopste ova tema otvorena?
Da budemo jaci?
Ili da da se "utesimo" da i "veliki" imaju problema?
Ranije mi je prijalo da znam da i "oni" imaju dijabetes, ali danas mi je potpuno svejedno.
"Veliki" ili "mali", zar je bitno?
Svi smo i "veliki" i "mali", poznati i nepoznati.
Zar nam nije dovoljno da smo ovde, na ovom mestu, mi koji pomazemo (sigurno pomazemo) jedni drugima i na simpatican nacin se druzimo.
Meni je ovaj forum veoma pomogao, i ljudi koji su pisali ovde, a ima ih ne malo, za mene su POZNATE licnosti!
"Mi ne znamo koliki je ko čovek dok mu ne vidimo senku. A senka se menja iz sata u sat."
bitno je jer je to jedan dobar i jednostavan nacin za pobjedjivanje predrasuda. kada ljudi npr vide da je fubaler, glumac, politicar, majka troje djece, vozac kamiona, vojnik itd itd dijabeticar onda ce se mozda preva,ici predrasude tipa "dijabetes-sljepilo-inavlidi-zaraza-ne jedi slatko" itd. razumijes? mediji i informacije su snaga i moc.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Whitesnake napisao:Neznam da li je neko spomenuo gore Elvis Prisley-ja ..... i one je bio dijabeticar koliko je meni poznato
Jeste, i on je bio. O stranim "slatkišima" znamo poprilično, meni su interesantni ovi naši što se kriju i neće da nam malo pomognu, npr. učestvuju u kampanjama i slično. Sada je opet aktuelna Hale Beri i njena trudnoća... Zamisli koliko to npr. ženama koje razmišljaju o potomstvu znači.
Upravo tako! Meni je, recimo, jako drago kada vidim da je neko ko se pojavljuje u javnosti dijabeticar. Narvano, ne radujem se sto neko ima bolest, naprotiv, ali mi je drago sto neko sa dijabetesom uspeo da prevazidje predrasude i nametnuta ogranicenja i postao dobar u onome sto radi. Pa makar to bla i folk treskavica.
Inace, nas bivsi gradonacelnik se, nazalost, nije povukao sa funkcije zbog dijabetesa, vec neceg drugog, ozbiljnijeg, koliko sam ja cuo.
I ja drzim fige Halle Berry da izgura trudnocu. To znaci puno svim dijabeticarima! Treci mesec, koliko sam procitao... samo napred!
Za gradonačelnika sam i ja čula da je mnogo gore nego što mislimo i stvarno mu želim da se oporavi.
A, za Hale nemam reči hvale! Ona je uvek otvorena da priča o tom delu svog života i pokuša da daa pozitivan primer svima koji boluju od dijabetesa. Sada ćemo i ovde objaviti deo njene kampanje koju je radila sa jednom farmaceutskom kompanijom.
To je kod nas na mnoooogo dugom štapu, na žalost. Zato što smo jednosmerni i puni predrasuda kao narod
Procitala sam na jednom americkom sajtu kako Halle daje losu poruku devojkama koje pate od dijabetesa, jer ih svojom kasnom trudnocom odvraca od toga da na vreme radjaju decu i te gluposti...bla bla.Mislim, donekle ima istine u svemu tome,ali samo se pitam kako neki ljudi mogu biti tako neobazrivi sa glupim komentarima, znajuci sta je sve Halle pretrpela od strane bivsih muzeva.Kao da je tako jednostavno svima nama da nadjemo drugu polovinu...i mozda cak najteze da se odlucimo na korak da uopste i imamo decu.
Ali kao i do sad, ponovo sam se uverila da ljudi prosto nikada nece pretstati da se mesaju u tudje zivote i biti puni predrasuda...ali sta je zapravo fer u vezi svih nas...da jeste, sigurno ne bih imala potrebe da budem na ovom forumu...ali kako god...sada je vec sve rutina...vreme leci sve! IDEMO DALJE!