Pozdrav svima

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

kinik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 17, 2010 1:35 pm

Pozdrav svima

Post od kinik »

Za pocetak, novootkriveni sam DM tip 1, iz Novog Sada, imam 27 god! Bolest sam otkrio sasvim slucajno, srecom, bio na pregledu za produzenje vozacke, a tamo secer 19 i pravac bolnica, bio tamo 10 dana, sada sam na actrapidu i insulatardu i sve je pod kontrolom! Iz bolnice sam izasao 13 avgusta, znaci pre dve nedelje i od tada sam na ovom forumu i jos brdo nekih sajtova sam prelistao i zelim svima ovde da se zahvalim, jer ja pojma nisam imao o dijabetesu i tesko bih psihicki podneo da nisam nasao ovaj forum!
Za pocetak me interesuje par stvari, sta je sajtom diabeta.net?
Da li da se uclanim u udruzenje u Novom Sadu, mislim ima li tu ista sem mozda druzenja?

Toliko za sada, bice jos, sigurno :lol:
Zemunac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Pozdrav svima

Post od Zemunac »

kinik napisao:Za pocetak, novootkriveni sam DM tip 1, iz Novog Sada, imam 27 god! Bolest sam otkrio sasvim slucajno, srecom, bio na pregledu za produzenje vozacke, a tamo secer 19 i pravac bolnica, bio tamo 10 dana, sada sam na actrapidu i insulatardu i sve je pod kontrolom! Iz bolnice sam izasao 13 avgusta, znaci pre dve nedelje i od tada sam na ovom forumu i jos brdo nekih sajtova sam prelistao i zelim svima ovde da se zahvalim, jer ja pojma nisam imao o dijabetesu i tesko bih psihicki podneo da nisam nasao ovaj forum!
Za pocetak me interesuje par stvari, sta je sajtom diabeta.net?
Da li da se uclanim u udruzenje u Novom Sadu, mislim ima li tu ista sem mozda druzenja?

Toliko za sada, bice jos, sigurno :lol:
Svakako se učlani. Diabeta.net već neko vreme ne radi i to ne krivicom diabete.
To da o diabetesu nisi imao pojima je normalno. Svi smo kroz to prošli, i direktno i indireektno. Sa diabetesom se normalno živi ako se pravilno vodi. Oni koji ga nemaju mogu smo da nam zavide na tome da smo SLATKI. :lol:
Lep pozdrav i teraj dalje. Daleko je još do stote. :lol:
ksenija.p
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2006 5:49 pm

Post od ksenija.p »

Obavezno se učlani tamo močeš da upoznaš ljude koji ti mogu dati praktične savete. Na primer gde su trake jeftine koji aparat kome odgovara čta je besplatno kako se hraniti kako se ponašati u određenim situacijama. Ovde se postave pitanja i uvek neko zna pravi odgovor :lol:
kinik
Novi član
Novi član

Post od kinik »

Zbog informacije o sajtu sam bas :( , koliko god ovaj forum bio dobar i koristan, citajuci ga zaljucio sam da je tamo bilo mnogo vise i konkretnije o svemu sto bi trebalo da znam! Postoji li neki drugi koji bi valjalo posetiti, da je slican, nas, hrvatski...? Kako se moze doci do korisnih knjiga (koje je bilo moguce naruciti preko dijabete, ako se nevaram)?
slatkica-cro
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 24, 2009 4:01 pm

Post od slatkica-cro »

Evo mene iz Hrvatske, www.zadi.hr, ako jos nisi izguglao..pozzzzzz
Zemunac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:33 am

Post od Zemunac »

slatkica-cro napisao:Evo mene iz Hrvatske, http://www.zadi.hr, ako jos nisi izguglao..pozzzzzz
Slatkica cro. Lepo te je videti na ovom forumu. Ja sam iz Društva diabetikov Kranj a malo i iz beogratskog društva. Dobrodošla, bez obzira na koju stranu sveta gledaš. Istok-zapad. :lol:
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

A i diabeta (bioskop) ponovo radi! :D Zadi.hr je odličan sajt.
Što se udruženja tiče, oni ti mogu pomoći oko ostvarivarnja nekih prava, ali za edukaciju se najviše moraš ti sam potruditi ;) Tu smo za svaku pomoć :)
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
kinik
Novi član
Novi član

Post od kinik »

Veoma me je odusevila informacija o ponovnim bioskopskim projekcijama :lol:
Skontao sam da se moram sam edukovati i informisati o svemu, a mogu vam reci da sam veoma zadovoljan dosadasnjim progresom oko toga!
Sutra cu ici do udruzenja, usput mi je (idem na neki razgovor za posao, pa se nadam dvostrukom prijemu :wink: )!
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Samo napred! Držimo ti palčeve! (pošto te prstiće najmanje bockamo) :D :lol:
kinik
Novi član
Novi član

Post od kinik »

Od posla ce izgleda biti nesto, nadam se :lol: a udruzenje je otvoreno utorkom i petkom, tako da cu sutra opet...
kinik
Novi član
Novi član

Post od kinik »

uclanio sam se u udruzenje (u radnickoj 51), prvi utisak mi je malo losiji, nekako mi deluje kilavo da tako kazem :(
Jedno pitanjce, citao sam nesto o prisustvu acetona, kakvim aparatom se on kontrolise, kad bi trebalo kontrolisati i gde se nabavlja, koje su cene? Hvala unapred
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Imaš dve opcije: 1. da kupiš tračice u apoteci koje mere prisustvo ketona u urinu. Precedura je da se ispiškiš na nju. 2. Ako imaš Precision aparat za merenje šećera u krvi, za neke njegove modele možeš kupiti trake koji mere prisustvo ketona u krvi. Procedura je ista kao kod merenja šećera.
A to a udruženje, videćeš... Ako ne odgovaraju na tvoje potrebe, ovde ćeš najščešće dobiti rešenje ili bar predlog :D
kinik
Novi član
Novi član

Post od kinik »

Nego kakvo je to okupljanje u Karlovcima? Malo mi glupo, ne znam apsolutno nikog, a sa druge strane verovatno bi bilo korisno, a i blizu mi je, cesto sam i pesaka dolazio odatle (posle grozdjenbala :lol: )
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Dođe jedno 300-400 slatkiša iz cele Srbije (a i šire), družimo se, odslušamo par predavanja, ručamo, šetamo... Dođi pa ćeš videti ;)
kinik
Novi član
Novi član

Post od kinik »

Eto mene nije bilo jedno vreme, sve u svemu dobro je , bio na kontroli, kaze doktorica i vise je nego zadovoljna rezultatima, a prezadovoljna mojim ponasanjem i kontrolom svega, a i ja sam! Jos uvek trazim posao :(
U Nedelju 10.10 treba da se javim u Vrnjacku Banju, objekat sveti Djordje, pa rekoh mozda ima neko kakav koristan savet ili samo informaciju o tome sta me ceka tamo desetak dana...
Odgovori