Prvo da vam se predstavim, ja sam iz BGa, imam 37 godina, mama dve devojcice... Secer su mi konstatovali prvi put na samom pocetku trudnoce, bio je 13.7 ujutro i odmah me stavili na insulin tokom trudnoce. Mada, ja sam 1000% sigurna da sam imala secer i ranije, da je to od stresa, imala sam dosta simptoma jos 5-6 meseci pre trudnoce, ali sam mislila da je to premor, stres i nije mi padalo na pamet da je mozda secer i da odem kod Dra. E, sad moja beba je hvala Bogu OK, mala hajdučica, ali meni se secer brze-bolje vratio i u sredu cu imati rezultate da li sam tip 1 ili 2, jos ne znam, cekam rezultate za antitela i C-peptid i radiće mi test sa glukagonom. Kažu da sam malo matora za tip 1 a mlada za tip 2.
U svakom slucaju, nadam se da me primate u klub?

Imam i jedno pitanje: imam dosta problema sa bolnim ramenima, vec duže vreme, možda 2-3 godine, posebno ujutro, a nekad me ramena tako bole da je problem da se očešljam. Samo me preseče kad hoću nešto da dohvatim. Juče sučajno nađem na internetu da je to jedna od komplikacija dijabetisa, tzv "frozen shoulder", nisam znala da to ima neke veze? Navodno, od 5 dijabetičana, 2 ima taj problem? Jel ima neko iskustva sa ovim i kako ste to sredili?
Svima srdačan pozdrav,
MH