Pozdrav od nove & jedno pitanjce

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
MostlyHarmless
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 10:55 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Pozdrav od nove & jedno pitanjce

Post od MostlyHarmless »

Zdravo svima!

Prvo da vam se predstavim, ja sam iz BGa, imam 37 godina, mama dve devojcice... Secer su mi konstatovali prvi put na samom pocetku trudnoce, bio je 13.7 ujutro i odmah me stavili na insulin tokom trudnoce. Mada, ja sam 1000% sigurna da sam imala secer i ranije, da je to od stresa, imala sam dosta simptoma jos 5-6 meseci pre trudnoce, ali sam mislila da je to premor, stres i nije mi padalo na pamet da je mozda secer i da odem kod Dra. E, sad moja beba je hvala Bogu OK, mala hajdučica, ali meni se secer brze-bolje vratio i u sredu cu imati rezultate da li sam tip 1 ili 2, jos ne znam, cekam rezultate za antitela i C-peptid i radiće mi test sa glukagonom. Kažu da sam malo matora za tip 1 a mlada za tip 2.
U svakom slucaju, nadam se da me primate u klub?
:D
Imam i jedno pitanje: imam dosta problema sa bolnim ramenima, vec duže vreme, možda 2-3 godine, posebno ujutro, a nekad me ramena tako bole da je problem da se očešljam. Samo me preseče kad hoću nešto da dohvatim. Juče sučajno nađem na internetu da je to jedna od komplikacija dijabetisa, tzv "frozen shoulder", nisam znala da to ima neke veze? Navodno, od 5 dijabetičana, 2 ima taj problem? Jel ima neko iskustva sa ovim i kako ste to sredili?
Svima srdačan pozdrav,
MH
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Dobro nam došla! :D
Ramena ćeš srediti alfa-lipoinskom kiselinom, 600 mg dnevno odjednom u podne. Imaš prethodno otvorenu temu, da se ne ponavljamo.
Osim toga, radi vežbe za vrat i ramena.... Ma kako te bolelo u početku, posle će ići sve lakše.
Ja sam svojevremeno ramena sredila u onoj prokletoj 88-mici koja se survala niz Banovo Brdo. Nakon toga su mi se pojavili simptomi kao tvoji, polineuropatija mi se pogoršala. Na promene vremena htela sam da urlam. Dovela sam se u red sa alfa lipoinom, ali mi i je i dan-danas mnogo lakše kada je toplije vreme :D
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
MostlyHarmless
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 10:55 am
Kontakt:

Post od MostlyHarmless »

Hvala, Diabeta, na dobrodošlici i na odgovoru. Evo upravo su mi stigli rezultati, imam malo GAD antitela, ali C-peptida imam dovoljno, tako da sam misle da sam ipak tip 2 ili nekakav tip 1,5 koji se, navodno, dobija posle 35-te. Kažu da će probati da me skinu sa insulina koji trenutno primam i da probaju sa nekakvim glukofage ili glukofaž tabletama, pa da vide kako to ide...
ajd u zdravlje i sve najbolje :D
PS: svidja mi se ovaj forum, svašta ima interesantno i korisno....
Odgovori