Zdravo svima, nova sam na ovom forumu, a i "svež" dijabetičar. Imam 27 god., i dijagnozu diabetesa (tip 1) od pre 2 meseca. Skoro od početka sam na inteziviranoj terap (3x6 actrap., i 10 insulatard). Trudim se da se informišem što je moguće više, jer ovde očigledno sve zavisi od pacijenta. Zato molim za vaša iskustva po pitanju SVEGA. Imam toliko dilema...ali za početak bi mi pomoglo ako slučajno neko zna za aparat Precizion Xtra - da li postoji mogućnost zamene za novi, ili neki servis, jer nije potpuno precizan?
Unapred hvala!
Potrebna informacija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Sve što treba da znaš o dijabetesu imaš na našem prvom domaćem sajtu www.diabeta.net
Vezano za aparat, moram da te pitam kako si utvrdila da nije precizan?
Vezano za aparat, moram da te pitam kako si utvrdila da nije precizan?

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 12:06 pm
Sajt sam posetila odma po saznanju da imam šećer, i ako sam dobro shvatila čitajući ovaj forum, - da je Vaših ruku delo, i sve pohvale za to!
Što se tiče aparata, pošto nije novi nekoliko puta sam upoređivala sa rezultatima laboratorije i sa aparatom u disp. za dijab, i to tako što smo vadili u istom trenutku i tamo i na mom aparatu..Odstupanja su bila oko 1.5 (ali nije uvek isto odstupanje..).Pitala bih još nešto. Kada se rade ostale kontrole tipa test opterećenja glukozom, šećer u mokraći, ketoni, hemoglobin..
Što se tiče aparata, pošto nije novi nekoliko puta sam upoređivala sa rezultatima laboratorije i sa aparatom u disp. za dijab, i to tako što smo vadili u istom trenutku i tamo i na mom aparatu..Odstupanja su bila oko 1.5 (ali nije uvek isto odstupanje..).Pitala bih još nešto. Kada se rade ostale kontrole tipa test opterećenja glukozom, šećer u mokraći, ketoni, hemoglobin..
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm
Glikoizirani hemoglobin (HbA1c) se obicno radi jednom u 2-3 meseca, i pokazuje koliko je dobra kontrola glukoze u protekla 2-3 meseca; kontrola ketona i glukoze u mokraci se mogu raditi kod kuce pomocu glu-keto stapica i radi se kad god su nesto vece vrednosti secera u krvi; mikroalbumin u 24h mokraci se obicno radi 1-2 puta godisnje...
Sto se tice opterecenja glukozom, mislim da to rade samo oni kod kojih se sumnja na dijabetes (u trudnoci npr.), a ne kod vec "potvrdjenih" dijabeticara.
Sto se tice opterecenja glukozom, mislim da to rade samo oni kod kojih se sumnja na dijabetes (u trudnoci npr.), a ne kod vec "potvrdjenih" dijabeticara.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Kdanijela ti je dala odgovore na mnoga pitanja koja si postavila. Ja bih samo da dodam da je tvoj aparat jedan od kvalitetnijih i da ne treba da sumnjas u njegovu tacnost. Skoro uvek se rezultati u laboratoriji razlikuju od onih na nasim aparatima, jer su drugacije metode merenja.mmila napisao:Sajt sam posetila odma po saznanju da imam šećer, i ako sam dobro shvatila čitajući ovaj forum, - da je Vaših ruku delo, i sve pohvale za to!
Secer u mokraci se najcesce pojavi ako je u krvi vrednost preko 8.00 mmol/l, a za ketone ce ti tvoj aparat reci sam

Ovi nasi kucni aparati uvijek odstupaju od laboratorijskih rezultata, tako da to nije nista ekstremno, tih 1.5. Jedini koji je manje vise identicno precizan je aparat koji se zove Hemocue (http://www.hemocue.com). Ali on je ogroman i veoooma skup.mmila napisao:Sajt sam posetila odma po saznanju da imam šećer, i ako sam dobro shvatila čitajući ovaj forum, - da je Vaših ruku delo, i sve pohvale za to!
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.