Koža posle silnog bockanja

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Koža posle silnog bockanja

Post od mary »

Kako tretirate kožu u onim oblastima gde se bockate? Ja imam problem jer se bockam 4 puta dnevno i to samo u stomak. Na kraju ponestane mesta, zar ne? Čime bih mogla da mažem ova područja da bi se koža brže regenerisala? :roll:
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Možeš da promeniš mesta bockanja, npr. u rame ili u butinu ili u gornji deo sedalnog pojasa. Imaš na sajtu www.diabeta.net gde sve može da se da insulin.
Osim dobrih kozmetičkih krema, ja nemam druga iskustva sa tretiranjem kože. Bitno je da između dva uboda bude razmak oko 2 cm i da menjaš strane naizmenično. :wink:
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm

Post od mary »

Kako uspevate sebi da date insulin u rame? Meni je to vrlo nezgodno zbog položaja ruke a i jako je bolno kada sama dajem u rame
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ako si mrsava, izbegavaj rame. Osim toga, lako moze da se desi da das u misic, znaci treba ici vise ka spoljnoj strani, kako bih ti objasnila, prema ledjima. :D Posto si sigurno aktivna i rukama podizes npr. dete, ipak izbegavaj ovu regiju. U tim slucejvima je apsorpcija insulina brza i moze lakse doci do hipo :)
Odgovori