Porodica

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Porodica

Post od mary »

Zanima me kako vaše porodice prihvataju činjenicu da ste oboleli od dijabetesa. Moja porodica jako dobro krije to da im je jako teško ali ja sam svesna toga da ih sve ovo jako pogađa. I dalje se sklanjam od njih kada dajem sebi insulin jer znam koliko je to za njih bolno. Čini mi se da mojoj majci svaki put dođe da plače. Ja mnogo bolje prihvatam situaciju od njih. :cry:
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ne da places, nego da ih vaspitavas!! :lol: Mnogim mojim drugarima majke "zagorcavaju" zivot svojim neprihvatanjem i to je samo dodatna muka na celu stvar! Ne dajte se! Ja sam moje "oterala" od sebe cim sam pocela sama sebi da dajem insulin (sa 11 godina) i sa velikim zadovoljstvom docekala svoju samostalnost! :lol: :lol: :lol:
Indijaner
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 12, 2004 1:44 am

Post od Indijaner »

Sta da vam kazem?Ironija sudbine!Moj cale ima secer vec 25 godina.Od pre deset meseci kada sam ga i ja dobio bockamo se zajedno,samo u razlicito vreme.I na kutjama pisemo koji je ciji je insulin.Isto smo na cetiri doze i iste insuline primamo samo razlicite kolicine.Ceo svoj zivot sam se pored njega u kuci hranio dijetalnim stvarima i zato mi sada dijeta i nije neki problem.Sklonost mog organiznma ka stresu je bila presudna.Zao mi je bilo njega kada sam se razboleo.Osecao sam da mu je mnogo tesko a vesto je prikrivao.Kao da je smatrao sebe krivim za to.On kada se razboleo veoma je tesko to prihvatio,pa je mislio da cu ja puci.Medjutim kada je video da sam ja to stojicki podneo i da guram dalje bilo mu je veoma drago.Sve to ide u rok sluzbe. :( :-? :wink: :D
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Svaka tebi i tvome tati cast! Drago mi je sto imas stav takav kakav imas, najvaznije je ne bedaciti se. I tvoj tata bi mogao da predje na nove insuline, samo da znas! :D
Indijaner
Novi član
Novi član

Post od Indijaner »

Mogu ti reci da mislim da sam to podneo dobro zato sto sam vec bio upoznat sa tim .Na neki nacin lakse mi je bilo.Imam pored sebe primer coveka koji 25 godina vuce secer i dobro se drzi.Prvu komplikaciju je doziveo pre dva meseca a to i nemora da ima veze sa dijabetisom. :wink:
Indijaner
Novi član
Novi član

Post od Indijaner »

Ako nastavim ovako svakodnevno da blebecem dobicu cin pukovnika na ovom forumu,xexexxee :lol: :lol: :lol:
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Znas kako, ima dosta uticaja i to sto je nekada terapija i dijagnostika bila "budi bog s nama" u odnosu na danasnju. I ranije teorije lekara o tome da se nista ne sme danas su mnogo drugacije, jer terapija to dozvoljava. Nemojte da vam pricam kakvu sam skalameriju u kupatilu kao mala imala ne bih ustanovila koliki mi je secer, a i to je bilo skoro pa "odokativna" metoda :lol:
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Indijaner napisao:Ako nastavim ovako svakodnevno da blebecem dobicu cin pukovnika na ovom forumu,xexexxee :lol: :lol: :lol:
Sta te briga, opusti se i uzivaj! :lol: :lol: :lol:
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Još uvek veliki br dijabetičara nezna da sme da jede više stvari nego što im je rečeni. Naši lekari iz unutrašnjosti se ne informišu previše često o novinama! Upoznala sam ženu iz užica kojoj su rekli da od voća sme da jede samo jabuke! I to samo kisele!!! Pa količina šećera je ista i u kiselim i u slatkim jabukama!!! :x Dok je pričala samnom gledala me je izbezumljeno kao da joj pričam o vanzemaljcima!
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Znam... :( Mi organizujemo letnje kampove za odrasle u Sokobanji i na Tari. Kojih se sve prica tamo naslusam! Tek onda shvatis koliko su ljudi u zabludi. Na kampu jedu u obicnom restoranu, sve sa menija kao i ostali, a mi ih ucimo da je to sasvim ok i kako da terapiju i setnju tome prilagode. Posle 7 dana kampa svi su preporodjeni i potpuno obuceni za samostalan zivot :wink:
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Ma problem je u lekarima koji im pričaju gluposti. Većina naših lekara po unutrašnjosti ne prati nikakva dešavanja u medicini. Nije ni čudo što većina pacijenata baca pare na šarene laže koje im se nude na sve strane!!! :evil:
Meni je i tužno i smešno kada vidim šta se sve ljudima prodaje i kakav im se lek sve obećava!
Doduše u neke stvari verujem ali one prave sigurno nisu dotupne putem tele šopa i narudžbenice iz novina!!!
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Potpuno se slazem. Ima jos ohohohoho-hoho da se radi na edukaciji i pacijenata, ali prvenstveno lekara :-?
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Zato ja uvek biram mlade lekare. Nekako mi se čini da su uvek bolje upućeni u sve što se dešava, a i komunikacija na relaciji lekar - pacijent onda mnogo bolje funkcioniše :D
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ima u tome istine. Oni sa prof. i ostalim titulama cesto vise i nemaju kontakata sa pacijentima i druge stvari su im vaznije... :-?
mary
Aktivan član
Aktivan član

Post od mary »

Baš to mi se desilo sa poznatim ginekologom u Višegradskoj. Pa nije me ni saslušao kako treba
Odgovori