Pomoc!? :D

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

Odgovori
ljubex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2013 5:57 pm

Pomoc!? :D

Post od ljubex »

E ja dosta jedem slatkise ali se uopste ne nerviram a i kolko ja znam nisam nasledio diabetes tako da sad mene interesuje dali je moguce da ja samo od slatkisa dobijem dijabetes a i da nezaboravim treniram aktivno kosarku 2 puta dnevno?? Hvala puno unapred :DDD
dr raso
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2013 6:27 pm

Re: Pomoc!? :D

Post od dr raso »

cinjenica je da genetika igra vaznu ulogu,ali i preterani unos prostih ugljenih hidrata moze da iscrpi rezerve insulina u gusteraci.
ljubex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 30, 2013 5:57 pm

Post od ljubex »

Hvala :D
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Мој колега са посла има скоро 60 година живота и вечито је таманио и још увек тамани слаткише и здрав је. Ништа му не фали. Додуше тамани домаће слаткише типа баклава, шампита и слично. Међутим питање је да ли се из тога може извући некакав закључак јер не знам шта још једе и како живи. Парцијални закључци могу да буду мач са две оштрице.

Сваки орган може да се премори прекомерним исцрпљивањем, како мишићи тако и гуштерача. Мишићи се брзо оправе али гуштерача не.

Наравно, ако једеш много лоших слаткиша типа бугарске Милке и којекаквих кремастих производа, пре ћеш упропастити јетру и бубреге него гуштерачу.
snezaks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 09, 2020 9:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od snezaks »

ljubex napisao:E ja dosta jedem slatkise ali se uopste ne nerviram a i kolko ja znam nisam nasledio diabetes tako da sad mene interesuje dali je moguce da ja samo od slatkisa dobijem dijabetes a i da nezaboravim treniram aktivno kosarku 2 puta dnevno?? Hvala puno unapred :DDD
Dosta korisnih saveta ima na sajtu Prof. dr Vesne Dimitrijević Srećković https://endokrinolog.rs/mediteranska-ishrana/
Odgovori