pomoc oko pretvaranja mg/dl u mmol/l

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
chupava666
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 06, 2009 3:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pomoc oko pretvaranja mg/dl u mmol/l

Post od chupava666 »

imam problem..pre neki dan sam dobila novi aparatic za merenje secera ACCU-CHEK COMPACT PLUS....i uz njega uputstvo za rukovanjue ali na nemackom...i sad stvar je sto se secer izrazava u mg/dl a ne u mmol/l....i ja ne znam kako aparatc da podesim...a niti kako se pretvara "rucno" mg/dl u mmol/l ....

ako ima neko ko moze da mi pomogne bila bi mu veoma zahvalna...

ljubi vas vasa chupava666 !!!
sevdeto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 08, 2009 6:43 pm

Post od sevdeto »

rezultat delis na 18 .primer 150mg/dl :18=8,3 i gotovo
You may say I'm a dreamer,but i'm not the only one
chupava666
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 06, 2009 3:30 pm

Post od chupava666 »

hvala.... :-)
jerotije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 09, 2010 11:52 am

Merenje secera

Post od jerotije »

Nedavno sam dobio nov aparat sa iglicama I lancetama za merenje secera nemackog proizvodjaca SANITAS. Posto je aparat donet iz Grcke tako mi njihove mere [tolerancije od-do] nisu poznate. Kod njih se meri nesto kao mg/dl pa tako [koliko sam mogao da procitam u uputstvu na Grckom] neka mera je od 80-100 mg/dl, pa druga [verovatno pojacan secer] je 100-140 mg/dl, treca je do 200 mg/dl i cetvrta 200 mg/dl pa nadalje.

Bio bih veoma zahvalan ako bi mi neko malo pojasnio ovo "mg/dl" tj da mi kaze koliko je tolerancija normalnog nivoa ?

Unapred hvala
nesa24casa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 10:59 am

Re: Merenje secera

Post od nesa24casa »

jerotije napisao:Nedavno sam dobio nov aparat sa iglicama I lancetama za merenje secera nemackog proizvodjaca SANITAS. Posto je aparat donet iz Grcke tako mi njihove mere [tolerancije od-do] nisu poznate. Kod njih se meri nesto kao mg/dl pa tako [koliko sam mogao da procitam u uputstvu na Grckom] neka mera je od 80-100 mg/dl, pa druga [verovatno pojacan secer] je 100-140 mg/dl, treca je do 200 mg/dl i cetvrta 200 mg/dl pa nadalje.

Bio bih veoma zahvalan ako bi mi neko malo pojasnio ovo "mg/dl" tj da mi kaze koliko je tolerancija normalnog nivoa ?

Unapred hvala
delis sa 18 da bi pretvorio u mmol
npr 200mg/dl je 11.1mmol/l
100 je 5.5
jerotije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 09, 2010 11:52 am

Re: Merenje secera

Post od jerotije »

Hvala do neba
Odgovori