pitanje
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 30, 2010 9:47 am
pitanje
da li neko moze da mi napise kakav je to novi aparat za pracenje nivoa secera koji je dobila Tirsova
Re: pitanje
Mislim da su dobili ovo http://www.minimed.com/products/guardia ... nents.html
Nema novog aparata na našem tržištu, sve je odavno poznato jedino laboratorije ponekad dobiju savremeniji aparat. Kad već pričamo da li neko u zemlji Srbiji je uspeo kao dijabetičar da dobije dodatak za tuđu negu i pomoć pošto se o tome govorilo u Tiršovoj 

koliko je meni poznato tudju negu i pomoc mogu da dobiju deca dijabeticari koja ne mogu sama da daju insulin,dijabeticari koji su slepi,na dijalizi ili nepokretni.ksenija.p napisao: Kad već pričamo da li neko u zemlji Srbiji je uspeo kao dijabetičar da dobije dodatak za tuđu negu i pomoć pošto se o tome govorilo u Tiršovoj
Citav zivot mi sole pamet,a ja imam secernu bolest.

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ovde u Sloveniji mi smo za ćerku imali dodatak cca 100 €/mesec, do 26. godine starosti ili do završetka studija. Moram reći i to da je to bila "mala tajna" dok nismo to otkrili preko zveze (saveza) diabetika SLO. Sve države su iste. Kada treba nešto platiti, to sakrivaju kao zmija noge. Mi smo tako izgubili skoro desetogodišnji dodatak. Svejedno. I to smo prošli i teramo dalje. Ćerka je na pumpi, ja intezivnoj insulinskoj terapiji (4-5 puta na dan). Suma sumarum 1500€ kvartalno. Malo li je? Ćutimo i ne talasamo. Uvek može biti gore.ksenija.p napisao:Nema novog aparata na našem tržištu, sve je odavno poznato jedino laboratorije ponekad dobiju savremeniji aparat. Kad već pričamo da li neko u zemlji Srbiji je uspeo kao dijabetičar da dobije dodatak za tuđu negu i pomoć pošto se o tome govorilo u Tiršovoj