pitanje

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
dragana d.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 30, 2010 9:47 am

pitanje

Post od dragana d. »

da li neko moze da mi napise kakav je to novi aparat za pracenje nivoa secera koji je dobila Tirsova
secerko75
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 22, 2004 10:53 pm

Re: pitanje

Post od secerko75 »

Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Da, to su dobili.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
ksenija.p
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2006 5:49 pm

Post od ksenija.p »

Nema novog aparata na našem tržištu, sve je odavno poznato jedino laboratorije ponekad dobiju savremeniji aparat. Kad već pričamo da li neko u zemlji Srbiji je uspeo kao dijabetičar da dobije dodatak za tuđu negu i pomoć pošto se o tome govorilo u Tiršovoj :oops:
otkacena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 12, 2010 8:19 pm

Post od otkacena »

ksenija.p napisao: Kad već pričamo da li neko u zemlji Srbiji je uspeo kao dijabetičar da dobije dodatak za tuđu negu i pomoć pošto se o tome govorilo u Tiršovoj :oops:
koliko je meni poznato tudju negu i pomoc mogu da dobiju deca dijabeticari koja ne mogu sama da daju insulin,dijabeticari koji su slepi,na dijalizi ili nepokretni.
Citav zivot mi sole pamet,a ja imam secernu bolest.:D
Zemunac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Zemunac »

ksenija.p napisao:Nema novog aparata na našem tržištu, sve je odavno poznato jedino laboratorije ponekad dobiju savremeniji aparat. Kad već pričamo da li neko u zemlji Srbiji je uspeo kao dijabetičar da dobije dodatak za tuđu negu i pomoć pošto se o tome govorilo u Tiršovoj :oops:
Ovde u Sloveniji mi smo za ćerku imali dodatak cca 100 €/mesec, do 26. godine starosti ili do završetka studija. Moram reći i to da je to bila "mala tajna" dok nismo to otkrili preko zveze (saveza) diabetika SLO. Sve države su iste. Kada treba nešto platiti, to sakrivaju kao zmija noge. Mi smo tako izgubili skoro desetogodišnji dodatak. Svejedno. I to smo prošli i teramo dalje. Ćerka je na pumpi, ja intezivnoj insulinskoj terapiji (4-5 puta na dan). Suma sumarum 1500€ kvartalno. Malo li je? Ćutimo i ne talasamo. Uvek može biti gore. :)
Odgovori