Pitanja u vezi sa aparatima za meranje šećera u krvi.
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Jun 08, 2007 6:54 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pitanja u vezi sa aparatima za meranje šećera u krvi.
Pozdrav svim članovima,
Evo imao bi nekoliko pitanja vezanih za aparate za merenje šećera u krvi.
Čitao sam neke poruke od prošle godine (one o glasanju za marku aparata..) i tu je bilo reči o nabavci pomenutih aparata kao i trakica putem „Fonda“ tj. na recept pa me interesuje dali je još uvek moguće na ovaj način dobiti aparat ? Moja majka je dijabetičar i već duže vreme planiramo nabavku ovog aparata ali kako nam je materijalna situacija očajna nikako da se sakupi novac, tako da se ta nabavka poprilično odužila. Mama je inače penzioner i duže vreme ima registrovan dijabetis.
A što se tiče aparata, dali biste mogli da mi preporučite neki imajući u vidu da bi trakice za merenje trebale da traju što duže nakon otvaranja i da bi njihova cena trebala da bude što niža.
Aparati koje smo pronašli u lokalnim apotekama su:
1. Precision Xceed (3870,00 dinara) i trakice za njega 25 komada (1350,00 dinara)
2. Accu Chek Go (3353,40 dinara) a trakice za njega su 50 komada = 2419,20 dinara.
Ništa od informacija kao npr, kolika je garancija, koliko traju trakice nakon otvaranja, koliko traje merenje isl. nismo dobili jer je u apotekama bila gužva. Takođe, ovaj Accu Chek Go nisam pronašao na stranicama proizvođača Rocha, dali to znači da na našem tržištu idu neke kineske kopije ili je to neki starinski model koji se više ne proizvodi...
Svaki koristan savet je dobrodošao.
Unapred hvala.
Evo imao bi nekoliko pitanja vezanih za aparate za merenje šećera u krvi.
Čitao sam neke poruke od prošle godine (one o glasanju za marku aparata..) i tu je bilo reči o nabavci pomenutih aparata kao i trakica putem „Fonda“ tj. na recept pa me interesuje dali je još uvek moguće na ovaj način dobiti aparat ? Moja majka je dijabetičar i već duže vreme planiramo nabavku ovog aparata ali kako nam je materijalna situacija očajna nikako da se sakupi novac, tako da se ta nabavka poprilično odužila. Mama je inače penzioner i duže vreme ima registrovan dijabetis.
A što se tiče aparata, dali biste mogli da mi preporučite neki imajući u vidu da bi trakice za merenje trebale da traju što duže nakon otvaranja i da bi njihova cena trebala da bude što niža.
Aparati koje smo pronašli u lokalnim apotekama su:
1. Precision Xceed (3870,00 dinara) i trakice za njega 25 komada (1350,00 dinara)
2. Accu Chek Go (3353,40 dinara) a trakice za njega su 50 komada = 2419,20 dinara.
Ništa od informacija kao npr, kolika je garancija, koliko traju trakice nakon otvaranja, koliko traje merenje isl. nismo dobili jer je u apotekama bila gužva. Takođe, ovaj Accu Chek Go nisam pronašao na stranicama proizvođača Rocha, dali to znači da na našem tržištu idu neke kineske kopije ili je to neki starinski model koji se više ne proizvodi...
Svaki koristan savet je dobrodošao.
Unapred hvala.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Vaša majka može dobiti aparat i 50 traka preko Fonda samo ukoliko prima insulin 4 puta dnevno.Vitamin napisao:pa me interesuje dali je još uvek moguće na ovaj način dobiti aparat ?
AccuChek trake traju 3 meseca od momenta otvaranja, a za Precision Xceed na svakoj traci ima utisnut datum do kada važi, pošto su pakovane pojedinačno u foliji. Ono što je još jedna opcija kada je AccuChek u pitanju je model Active, za koji su trake nešto jevtinije.Vitamin napisao: A što se tiče aparata, dali biste mogli da mi preporučite neki imajući u vidu da bi trakice za merenje trebale da traju što duže nakon otvaranja i da bi njihova cena trebala da bude što niža.
Garancija je najčešće 10 godina, ili doživotna, kao za AccuChek, na primer. Merenje sa novim aparatima je od 5 do 10 sekundi, u zavisnosti od modela. Accu Chek Go jeste nešto stariji model u odnosu na one koji su u ponudi, recimo u Nemačkoj, ali nipošto nisu kineske kopije.Vitamin napisao: Ništa od informacija kao npr, kolika je garancija, koliko traju trakice nakon otvaranja, koliko traje merenje isl. nismo dobili jer je u apotekama bila gužva. Takođe, ovaj Accu Chek Go nisam pronašao na stranicama proizvođača Rocha, dali to znači da na našem tržištu idu neke kineske kopije ili je to neki starinski model koji se više ne proizvodi...
Stavite sve na vagu pa odlučite sami, jer obe marke aparata su dobre.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Stalni član
Dakle ništa od aparata jer ona pije tablete a ne insulin u obliku inekcija.Vaša majka može dobiti aparat i 50 traka preko Fonda samo ukoliko prima insulin 4 puta dnevno.
Gotovo sam siguran, iako nisam još stigao da pitam, da mi u lokalnoj apoteci neće dati ni 3 a ne čitavih 10+ godina garancije, oni rade po sistemu kupi/prodaj tako da će to najverovatnije biti tek 1 godina garancije...Garancija je najčešće 10 godina, ili doživotna
Na ovoj stranici piše da je garancija za Precision Xceed samo 2 godine.
Dakle Accu Chek bi bio nešto bolji izbor samo kad bi mogao da pronađem model Active bilo bi još bolje a najbolje bi bilo ako bi uspeo da pronađem Complete System negde...
Primetio sam da su ovi Accu Chek poprilično rasporstranjeni na internetu a i sam proizvođač ima poveći broj merača u ponudi.
Upravo sam se setio još jedne nedoumice, nisam pitao ali ja mislim da uz Accu Chek u paketu ide i ona "olovčica" za bockanje (naravno i određeni broj iglica) dok mi neki tvrde da nije tako tj. da se dotična mora posebno kupiti što bi bilo prilično nelogično. Šta je tu istina?
-
- Saradnik
- Kontakt:
Savet je da ne kupujete aparat koji vam se sviđa "na oko", već onaj za koji uvek ima traka. Ovde su ljudi dobijali aparate od rođaka iz inostranstva, a potom su muku mučili da nabave trake. Neki su čak morali da menjaju taj svoj aparat za neki koji se prodaje na domaćim prostorima.
Garanciju ne daje apoteka, već proizvođač, odnosno uvoznik. "Olovčica", iglice za bockanje i određeni broj traka (npr. 10) uvek idu uz aparat i ne dajte da vas neko nasamari.
Garanciju ne daje apoteka, već proizvođač, odnosno uvoznik. "Olovčica", iglice za bockanje i određeni broj traka (npr. 10) uvek idu uz aparat i ne dajte da vas neko nasamari.
-
- Stalni član
Ideš u apoteku po lekove a dobiješ nervni slom, mislim stvarno to je krađa, u NS 1400din a kod mene ~2420din... šta reći, tužno i jadno... Probaću da nađem telefon te apoteke pa da ih ujedno pitam i za merač, verovatno imaju model Active.:: kdanijela napisao:U Novom Sadu, u drzavnoj apoteci, trakice za AccuCheck Active kostaju 1400 din 50kom.
Sad je verovatno davim i izvinjavam se na tome ali eto takav sam, kad nešto odlučim da kupim onda prevrnem sve izvore informacija, a ko bi bio zastupnik/uvoznik AccuChek-a za Srbiju?:: Diabeta napisao:Garanciju ne daje apoteka, već proizvođač, odnosno uvoznik.
-
- Saradnik
- Kontakt:
Poslala sam ti info na privatnu poruku.
-
- Saradnik
- Kontakt:
Svi aparati koje koristimo i nisu nešto posebno
Okreni bilo koju apoteku i saznaćeš sve.

Okreni bilo koju apoteku i saznaćeš sve.
-
- Saradnik
- Kontakt:
Mislim da su za "Performu" iste trake kao i za "Go" i "Go New". Proveriću, pa ću javiti.
-
- Saradnik
- Kontakt:
Evo, sad sam saznala da nisu iste, ali da će i trake za "Performu" uskoro biti moguće nabaviti u apoteci kao i ostale. Ovo je najnoviji model aparata, pa treba malo vremena dok sve papirološki sve prođe kroz fond.