Neki dan tako ja u prodavnici ovde kod nas, kad kod frizidera za mlijeko vidim cokoladno mlijeko LIGHT.. pazi molim te! Mislio sam da je rijec o necemu sto je zasladjeno fruktozom ili slicnim, elem pokazalo se da je rijec o sukralozi.
Uglavnom kupio sam dvije flasice (pakovanja od po 0.3), probao sam..ok, osjeti se da nije pravi secer i da napitak nije isto gust kao pravo cokoladno ali je ipak odlicno.
Sadrzi 0,5% masti, 40 kcal i 4,8 gr ugljenih hidrata/dl, dok npr obicno mlijeko srednje masnoce 1,5% sadrzi 45 kcal i 5gr uh/dl.
Zakljucak - nista nije nemoguce. Jos samo cekam cokoladu sa ovim secerom i onda bi trebalo da je krug zatvoren.
Novosti
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
A mozete li da mi kazete nesto blize o tom mleku, na primer ko ga proizvodi?
Uh bas mi nedostaje cokoladno mlekce, to je jedna od stvari kojih sam se tesko odrekla od kada sam dijabeticar
Uh bas mi nedostaje cokoladno mlekce, to je jedna od stvari kojih sam se tesko odrekla od kada sam dijabeticar

HAPPINESS IS SOMETHING THAT IS NEVER FAR AWAY.IT'S CLOSE AS THINGS WE DO AND SAY.SO, START EVERY DAY WITH A SMILE ON YOUR FACE, AND MAKE THIS OLD WORLD A HAPPIER PLACE! 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
sucralose
Vetacki zasladjivac bez kalorija 6oo puta sladji od secera.Da li cete se odluciti za proizvode sa ovim zasladjivacem procitajte ovo i idite na net sa tim naslovom ima mnogo clanaka.Dakle samo Google i trazi sucralose a evo kratko
It is very important that people who have any interest in their health stay aware from the highly toxic sweetener, aspartame and other dangerous sweeteners such as sucralose (Splenda), and acesulfame-k (Sunette, Sweet & Safe, Sweet One). Instead, please see the extensive resources for sweeteners on the Healthier Sweetener Resource List.
Pozdrav i razmislite.Vise ,po novim istrazivanjima NI FRUKTOZA NIJE IZBOR ZASDIJABETICARE. posebno zbog ateroskleroze.
It is very important that people who have any interest in their health stay aware from the highly toxic sweetener, aspartame and other dangerous sweeteners such as sucralose (Splenda), and acesulfame-k (Sunette, Sweet & Safe, Sweet One). Instead, please see the extensive resources for sweeteners on the Healthier Sweetener Resource List.
Pozdrav i razmislite.Vise ,po novim istrazivanjima NI FRUKTOZA NIJE IZBOR ZASDIJABETICARE. posebno zbog ateroskleroze.
Ovim hocete da kazete, da je bolje da umesto tog mleka, kupim originalno...i onda primim dodatnu dozu insulina?
Uplasila sam se malo ovih clanaka, jer iskreno obozavam Coca Colu Light, i kada probam ovu sa secerom nekako nije to to, i iskreno odvikla sam se od nje:) Ne mogu da se odreknem tako lako sad i ove "nashe"...nije fer
...a i ne dize secer
Uh nama stvarno nije lako!!!
Uplasila sam se malo ovih clanaka, jer iskreno obozavam Coca Colu Light, i kada probam ovu sa secerom nekako nije to to, i iskreno odvikla sam se od nje:) Ne mogu da se odreknem tako lako sad i ove "nashe"...nije fer

Uh nama stvarno nije lako!!!

HAPPINESS IS SOMETHING THAT IS NEVER FAR AWAY.IT'S CLOSE AS THINGS WE DO AND SAY.SO, START EVERY DAY WITH A SMILE ON YOUR FACE, AND MAKE THIS OLD WORLD A HAPPIER PLACE! 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
sucralose i ostali vestacki
Nisam hteo da kazem da kupite obicno cokoladno mleko i onda dozu insulina. Hteo sam da kazem da su vestacki zasladjivaci potencijalno vrlo opasni, o tome imate hiljade clanaka na netu,narocito u vecim kolicinama.Osnovna stvar je u tome da su dijabeticari, sto se slatkih stvari tice HENDIKEPIRANI, ma da ce to mnogima zvucati ruzno, ali je stvar svakog dijabeticara, uostalom i svakog drugog bolesnika zavisno od vrste bolesti, da li ce i koliko uzivati u hrani koja smeta njegovoj bolesti i u kojoj kolicini i kako to, AKO JE MOGUCE, sanirati .Kod dijabeticara to moze insulinom ili drugim antidijabetikom.Moj jedini ,iskustveni, favorit kod vestackih zasladjivaca je saharin.Nazalost ne mogu ga naci u praskastom stanju.Ovo kazem zato sto smo,Vi se toga naravno nemozte secati jer niste verovatno ni postojali, ali su moje generacije negde od 1945 god pa mislim sve do pedesetih godina uzivali u slatkim stvarima iz poslasticarnica pravljenih sa saharinom, jer je secer u tim godinama bio retkost i dragocenost.Svi smo mnogo toga jeli i mnogi smo doziveli lepu starost.Sada je mislim ipak najbolje upotrebljavati fruktozu ali u manjim kolicinama. Ima je u prodavnicama ``zdrave``hrane u rinfuzi po ceni od oko 400 din/kg. Ona je 80% sladja od secera ali nije za termicki obradjene slatkise jer joj je tacka topljenja znatno niza os secera.Stvar je dakle licnog izbora svakog pojedinca uz pretpostavku da dosta zna o onome sto upotrebljava.Pozdrav