novo

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
ljica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 17, 2005 3:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

novo

Post od ljica »

Ja sam prvi put na ovom sajtu, imam 20 god i dijabetes mi je otkriven pre 6 meseci, primam novorapid tri puta dnevno i insulatard uvece. Neki doktori su hteli da me prebace na dugodelujuce insuline dok drugi kazu da oni nisu primereni mojim godinama. Na koji nacin se pocinje da prima insulin manje puta dnevno? to bi mi sve znacajno olaksalo
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm

Post od K.Sladjana »

Ajde ja cu da ti odgovorim...intenzivna terapija je najbolja za mlade ljude, to je ono sto sad primas, prelazi se lako na drugi nacin, tj minimalno dve doze nekog mixtarda ali to mora lekar da ti odredi naravno u zavisnosti od visine glikemija...ostavi mi svoj broj tel. na pp, ja sam predsednica udruzenja dijabeticara iz Po, pa da te pozovem na neko predavanje da cujes malo...posto si "taze".
Tako isti-a tako razlicit
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 27, 2005 1:42 am

Post od Tako isti-a tako razlicit »

Tacno tako...
najbolja je to terapija i daje vecu slobodu,a ujedno i bolju regulaciju. :wink:
Odgovori