Novi lek za dijabetes I DIABECELL
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
Novi lek za dijabetes I DIABECELL
Da li neko zna nesto vise o ovome evo linka ka labaratoriji koja je tvorac http://www.lctglobal.com/Product-Pipeline/Diabecell/ Trenutno se samo u Rusiji primenjuje.
Re: Novi lek za dijabetes I DIABECELL
Jako davno, pre oko 19 godina u casopisu Galaksija je objavljen clanak o inkapsuliranim celijama pankreasa. Radi se o tome da se celije pankreasa stave u kapsulu i tako zastite od napada imunog sistema. Tada su predvidjali da ce ova tehnika za oko jednu deceniju biti u upotrebi, ali eto vec 2 decenije je proslo i jos uvek je u fazi ispitivanja, mozda u zadnjoj (obicno imaju 3 faze) ali jos se ispituje prema ovom sajtu koji si poslao. Uzrok bolesti i dalje ostaje aktivan, tako da je vec pomenuta Dr. Faustman na boljem putu.
Prema nekim clancim koje sam nasao na iternet radi se o sledecem u jastucice(kapsule) se stavljaju svinjske maticne celije i potom se kapsula ubacuju u organizam. I kolko sam ja naso od 10 ljudi (sad se ne secam tacno) dal je 2 ili 4 potpuno skinuto sa insulina a ostali su primali veoma malo insulina. Pogodnos je u tome sto mnogo bolje regulise secer i samim tim smanjuje se mogucnos komplikacija.
Danas se sa insulinskim penovima moze dovoljno dobro regulisati secer da ne bude komplikacija. U slucaju inkapsuliranih celija moras da nosic u nekom organu strana inkapsulirana tela. I sad zamisli pronadju pravi lek - kako da se izbace inkapsulirane celije iz nekog organa da bi se primenio novi lek...cips napisao:Pogodnos je u tome sto mnogo bolje regulise secer i samim tim smanjuje se mogucnos komplikacija.
U principu, rezultati koje navode su prilicno skromni da bi se govorilo o znacajnom leku jos uvek. Ali ono sto je dobro je to sto svinjskih isleta ima u izobilju, pa sve sto uspeju da urade na njima moze biti samo jos uspesnije sa ljudskim. Najveci problem je i dalje imuni odgovor. On je izrazeniji kod svinjskih isleta, zbog vece razlike u dnk, pa sve sto moze da se uradi sa njima, moze jos bolje s ljudskim.