Nova pumpa

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Nova pumpa

Post od BoJJo »

U Americi je lansirana nova pumpa koja ujedno predstavlja i novi sistem - bez kablova.
Sistem nije jos dosao u Evropu. Izgleda zanimljivo ali me nebi zacudilo da i kosta toliko koliko je zanimljivo.

http://www.myomnipod.com/products/
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Wow, dobro zvuci - jos samo i da radi kako treba. Pogledala sam na brzinu, znas li cenu?
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član

Post od BoJJo »

Onaj PDA ce da kosta 1000-1500 USD, ali ce oni mali podovi koji se pune i lijepe na tijelo da budu skuplji od ovih konvencionalnih kablova. S obzirom da pumpa danas kosta oko 6500-7000 USD pri kupovini, totalni iznos ce da bude manje vise isti pri upotrebi od 5 godina.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Pa dobro... da sacekamo malo da zazivi, mozda ce u medjuvremenu i cena da padne... Medjutim, to ovde u Srbijici tesko da ce, i ako dodje na trziste, moci da se dobije preko socijalnog...
Ahhh, udacu se za nekog gastarbajtera! :D :D :D
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm

Post od Nikola11 »

Ja,ja.Wie get's?K'o zec.Malo zezanja.Svidja mi se sto ta nova pumpa moze i da da uvid u glikemiju,kako sam razumeo u svakom trenutku.Vrlo mocno
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član

Post od BoJJo »

Da da, i to za nekog zesceg gastosa, tip crni BMW, krst od po kile na retrovizoru, Mile Kitic na CD-u i slicno :)

Elem, pumpa ne mjeri sama automatski nego onaj PDA sluzi i kao mjerac za krv na FreeStyle sistemu, tj mozes da koristis iste trake kao i za normalne FreeStyle mjerace.
Ono sto ja nisam shvatio je to da onaj pod u sebi ima i iglu koja se automatski ubode, bas me interesuje koji je to mehanizam. I da, rezervar sadrzi 200 jedinica, 100 manje od ovih konvencionalnih.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Eeee- to sa zlatnim krstom, ali do pupka na debelom lancu i mobilni... :lol:

I ja sam shvatila da ta nova pumpa radi sve automatski, ali se kontrolise i programira preko ipoda. Mnogo su zgodno to napravili. Videcemo, vec sam se raspitala po stranim forumima da vidim ima li nekog da je vec koristi...
kdanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm

Post od kdanijela »

Ideja za pumpu je super. Jedino sto cini mi se da jos uvek nije odobrena od strane FDA, tako da ce verovatno proci jos dosta vremena da se ona siroko koristi. Ja nigde nisam pronasla cenu, a bas me zanima koliko kosta :)
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Napisao je BoJJo cene, pogledaj gore :wink:
Odgovori