Postovani,
Juce sam izasla od doktora sa dijagnozom kako imam izuzetno nizak secer 3,2 mmol/l a pre analize sam pojela 4-5 slatka keksa...doktorka je bila zabrinuta i jedino sto sam je razumela je da niska vrednost secera moze biti opasna isto kao i visoka vrednost tj. da sam u pred fazi da postanem secerni bolesnik.Kako nista na netu ne nalazim o problemima niskog secera, molim Vas ako iko ima ikakvog iskustva i znanja o ovome da mi pomogne. Generalno moja ishrana je prilicno zdrava jer vodim racuna zbog zeludca, ranije sam imala jak gastritis tako da obroke uglavnom delim u nekoliko sitnih u toku dana,sastoje se od puno voca, zitarica, povrca, ribe i puno puno vode...meso gotovo ne jedem...gazirano ne pijem...slatkise ne gotivi ali ih uzimam po potrebi jer zbog podrhtavanja tela osetim potrebu za tim.
Fizicki sam aktivna (bavila sam se gimnastikom 10 godina tako da i sada imam potrebe za aktivnoshcu - navika)...zapravo ja ne mogu da objasnim zasto mi je nizak secer kada uslovno moja "higijena" zivota je na zavidnom nivou.
Jedini moj porok su cigarete , popusim dnevno pola paklice (10 cigareta) i puno puno obaveza na na poslu koje me ne tangiraju ali ponekada realno nije moguce sve ih ostvariti sto predocim direktoru kako cu probiti rok jer je fizicki neostvarljivo.
U blizoj porodici nemam nikoga ko boluje od secera.Kod sebe sam primetila da se poslednje godine losije osecam i kako nemam koncentraciju jaku kao nekada...organizacija mi je slabija i stalno vapim za nekim ogromnim odmorom...ponekada ne mogu po pola dana da ustanem iz kreveta jer imam utisak da cu se sruciti, tada obicno zapocete poslove ne zavrsim do kraja...smatrala sam da je to umor koji me prati poslednjix godinu dana, sto me ponekada mnogo nervira jer uslovno josh uvek sam mlada 28 godina da bi se tako osecala.
...zapravo ponekada sam strasno tuzna zato shto imam volje ,ideja ali kao da nemam snage...generalno takva nikada nisam bila i to me zabrinjava.
Molim Vas ako neko moze neshto da doda na ovu moju pricu, bila bi zahvalna na bilo kakvoj pomoci!
U napred hvala
Jako zabrinuta!!!
NIZAK SECER U KRVI
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
Pa mogu ja da objasnim zasto ti je nizak secer. Prvo nisu u pitanju cigarete vec tvoja ishrana u kombinaciji sa fizickim aktivitetom. Ako si vec fizicki aktivna onda moras da jedes mnogo "jacu", tj kaloricniju i hranu bogatu ugljenim hidratima od ribe, voca, zitarica i vode. To sto si nabrojala je sve "posna" hrana, koja ce te drzati u zivotu ali za sve aktivitete je potrebna energija.
Probaj da jedes vise tjestenina, mesa, krompira, hljeba i slicnog, pa ces da vidis da nece doci do padanja secera.
Jos jedno pitanje, koje ce vjerovatno da potvrdi moju teoriju - koliko si visoka i teska? Tj imas li masti na tijelu?
Probaj da jedes vise tjestenina, mesa, krompira, hljeba i slicnog, pa ces da vidis da nece doci do padanja secera.
Jos jedno pitanje, koje ce vjerovatno da potvrdi moju teoriju - koliko si visoka i teska? Tj imas li masti na tijelu?
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Slažem se sa svim gore navedenim i samo da dodam... Stavi kesicu grisina ili sličnih "hlebnih" stvarčica u džep i grickaj po ceo dan. Zbog takvog posla koji obavljaš dodatno se trošiš, a ako je ishrana slabija, naravno da će ti padati šećer.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Okt 07, 2008 3:31 pm
I mene interesuje. Pitaj doktoricu sta je secer hemijski gledano i sta dize secer u krvi?pacijent52 napisao:Kako je moguce da kada je nizak secer da se jede vise ugljenih hidrata? Postavila sam slicno pitanje na endokrinologija forumu, a u vezi je moje majke koja ima problem sa niskim secerom. Doktroka joj je rekla da IZBEGAVA hranu bogatu ugljenim hidratima. Sad sam skroz zbunjena.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.