Nivo HbA1c u krvi
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
Nivo HbA1c u krvi
Vec 2 meseca sam na insulinskoj terapiji,kada sam pocela sa terapijom nivo HbA1c je bio 105,2mmol/mol,a nakon dva meseca terapije je 68mmol/mol i nezadovoljavajuci je.Interesuje me koliki treba da bude nivo i da li postoji neki nacin za izracunavanje proseka nivoa HbA1c u krvi?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Nivo HbA1c u krvi
Odličan je rezultat za tako kratko vreme. Jeste i dalje povišen (po starom preko 8.5%), ali je napredak. Bitno je da rezultat ide naniže i da se približite cifri ispod 50 (po starom ispod 7%).
Više informacija o HbA1c imate na sajtu u mom potpisu.
Više informacija o HbA1c imate na sajtu u mom potpisu.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Ako sam dobro razumeo, kada je vrednost HbA1c 6,9% (moj zadnji rezultat), to otprilike znači da je insulinska terapija i način života i ishrane uglavnom u redu.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Da, tako je. Samo tako nastavi.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Da li je ovo moguce. Uradio sam HB1Ac i kod sam video rezultat umalo se nisam srusio. 18,87. Smirim se malo i odem kod doktora. On kad je video nije mogao da veruje. Kaze do sad nije video toliku vrednost hb1ac. E sad na papiru na kome se nalazi rezultak ima dosta nekih otisaka od brojeva i slova i ispred 8,87 stoji jedinica koja uopste ne lici na ostale brojeve. Nije ni cela i dosta je svetlija. Doktor, inace moj prijatelj, nazove labaratoriju u Uzice i oni mu potvre na je rezutat u redu 18,87. Posalje me odmah d uradi glikemiju. To je bilo dva sata posle dobrog rucka i secer mi je u tom trenutku iznosio 7,9 Sti i nije tako lose. On je ubedjen da je rezultak hb1ac od 18,87 pogresan i da iznosi 8,87. Sutra cu ponovo da uradim. Zanima me da li je moguce da vrednosti budu 18 i vise. Inace nemam nikakvih problema. Niti pijem vodu niti mokri preterano niti bilo kakvu drugu tegobu koja karakteristise visok secer.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 14, 2011 1:42 am
možete li da uradite negde privatno? u bgd je oko 900-1000 din. ja odavno radim tako, pogotovo što u domu zdravlja (svim!) u bgd, u laboratoriji je uvek bar stotinu+ penzionera!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm
Ja u zivotu nisam cula da neko ima toliki HbA1C...sigurno je neka greska,
al kad sam vec na ovoj temi da se pohvalim sa 6,1
al kad sam vec na ovoj temi da se pohvalim sa 6,1

Greske u merenju hba1c su moguce. Jednom prilikom sam merio u privatnoj laboratoriji i kada sam video rezultat od 13.5% hteo sam na licu mesta da se onesvestim. S obzirom na dnevne profile i dnevne kontrole mogao sam sa sigurnoscu da pretpostavljam da hba1c nece prelaziti 6%. Javim se doktorki, odem u Beograd u KC da to ponovim i dobijem vrednost 5.4%.