nestasica apidre

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
ivicai57
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 22, 2010 12:18 pm

nestasica apidre

Post od ivicai57 »

U Beogradu je trenutno nestasica Apidre. Obzirom da dajem tri puta dnevno Apidru a rezerve su mi pri kraju zna li neko kakva je situacija? Hoce li je biti skoro ili koji drugi insulin moze kao zamena za Apidru?
ivicai57
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 22, 2010 12:18 pm

Re: nestasica apidre

Post od ivicai57 »

Ako je bitno dugodelujuci koji dajem je lantus...
Fabrika secera; kvalitet: I-; godina proizvodnje: decembar 2009 god.
kozelj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 15, 2005 12:41 pm

Post od kozelj »

i ja sam imao sličan problem (vidi nekoliko postova dole)
Problem je u fabrici u Nemačkoj. Po sajtu www.apidra.com do normalizacije snabdevanja će doći u toku prvog kvartala ove godine. Isto su mi rekli i u Sanofi kancelariji u Beogradu
Ja sam se (u poslednji čas) snašao tako što sam uspeo da uzmem karpule na recept, a od doktora koji me vodi sam dobio pen za korišćenje ovih karpula. Kakavo je trenutno stanje u apotekama vezano za karpule - ne znam.
Ukoliko ne nađeš karpule, probaj da nađeš Apidru u "bočici", pa špricevi ... :cry:
Mislim da su ove dve opcije ipak lakše nego da te prevode na nove insuline
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Apidra je stigla u zemlju i tokom sl. nedelje bi trebalo da počne distribucija po apotekama.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Odgovori