nerazumevanje

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

halle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2006 12:39 am

Post od halle »

Ovo je nesto sto je vas jad , bol i hendikep i zalim ljude koji nemaju osecanje humanosti.
Ne znam za vas, ali ja se ne osecam hendikepirano... :P Ne slazem se sa vama, jer za mene je bockanje vec postala rutina i to za mene ne predstavlja ni bol i jad.Zato necu dozvoliti da vi ili neko drugi mene smatra hendikepiranom, JER JA TO NISAM. :x
Uhh, sad sam bas besna :evil: [/quote]
HAPPINESS IS SOMETHING THAT IS NEVER FAR AWAY.IT'S CLOSE AS THINGS WE DO AND SAY.SO, START EVERY DAY WITH A SMILE ON YOUR FACE, AND MAKE THIS OLD WORLD A HAPPIER PLACE! :)
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Iskuliraj, kao sto bi tvoja "imenjakinja" u Americi to uradila! :wink: :D
halle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2006 12:39 am

Post od halle »

Pa naravno... :P E, moram ti reci, da kad mi je tesko uvek se setim nje.Zar nije preslatka?! :wink:
HAPPINESS IS SOMETHING THAT IS NEVER FAR AWAY.IT'S CLOSE AS THINGS WE DO AND SAY.SO, START EVERY DAY WITH A SMILE ON YOUR FACE, AND MAKE THIS OLD WORLD A HAPPIER PLACE! :)
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Nego sta! :D Pa, zar nismo i mi?! :D :D :D
(kupi najnoviju "Lisu" - br. 18, u njoj mozes da procitas celu moju zivotnu pricu... stavili su je pod drugim imenom, ali prica je ta :wink: )
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
nntom
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 7:49 pm

sad si besna!!!!!!???????

Post od nntom »

Halle, veoma mi je zao sto ste izvrnuli moje reci i moje nastojanje da podelim iz dushe sve to sto se desilo majci deteta, ma kako to svima vama zvucalo. Krivo mi je sto ste tako odreagovali , a tako malo tj nista ne znate o meni. Znate , ako vec treba da budem prevodilac, a i nekima kome je izgleda posao da podgrevaju negativne strasti , reci nekom da mu je zao zbog hendikepa, moglo bi da se dvojako tumaci samo ako se zeli. Fudbaler koji dobije udarac u misic ne moze da igra zbog povrede nekoliko utakmica i to je njegov HENDIKEP.To po automatizmu NE MORA da znaci da je on hendikepiran. Nije hendikepiran ni roditelj narkomana ali mu se jeziv hendikep.Kada neko zakasni na avion zbog losih i manje brzih kola na neko vazno odrediste , to je hendikep , a nije hendikepiran. Hendikep je i kad neko sebi ne moze da priusti more ili planinu. Hendikep je i kada zelite nekom mnogo da pomognete , a vi to ne mozete jer vam drugi koji to ustvari treba da rade ne dozvoljavaju. Ne znam da li treba jos da vam vadim poredjenja , ali mislim da ste moju veliku brigu i dobru nameru izvrnuli naopacke sto necu , naravno pripisati dijabetesu nego nekim mozda stecenim osobinama od nekih s kojima mozda i ne treba mnogo da pricate.
Hendikepirani su samo oni koji nemaju duha , povrsni, glupi, koje nista u zivotu ne zanima.Kojima je osmeh stran i koji ne znaju nista o humanosti, koji nemaju uspomene i ne znaju ni to da cene, koji ne znaju sta je ljubav i zlobno je ismejavaju.Oni kojima je svejedno da li ce neko da se srusi na ulici i mooozda mu prici kao brizno i cacnuti ga nogom da vide da li mrda i ne bi li ga oziveli tako strucnim zahvatom........
Spominjes iglu, bockanja.....Bol i jad su osecanja koja ljudi osete zbog gubitka nekoga, zbog gubitka zdravlja , zbog gubitka novca, zbog stanja bespomocnosti , zbog istine koja nekada ne moze da se pokrije ni hiper optimizmom.

Citajte Lisu. U Lisi je spas !!!!! Zene....
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm

Post od mary »

Ma daj iskuliraj... 8)
Ja se više ne deprimiram. Verujem u sebe i sada se osećam zdravije i živim zdravije nego pre.
Bes i depresija će ti samo odmoći da živiš sa bockanjima i sličnim zezalicama...
Nemoj da se ljutiš ali baš to osećam u tvojim porukama.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

nntom, i tebi bih preporucila da procitas ta dva lista teksta u "Lisi"...
nntom
Novi član
Novi član

Post od nntom »

Mary , zdravo.
Dobro si osetila jer ja to i - ne krijem. Mozes i da me pitash i reci cu ti. A sto se tice Dijabete , kazes da citam Lisu. Necu, jer mozes i ti da mi sigurno to prepricash u nekoliko recenica. Ono sto mene muci je nesto sasvim drugo. A to je , na primer, zasto mi nisi odgovorila, meni i drugima ,koliko kosta jedna , druga i treca insulinska pumpa. Tvoj odgovor posle vuce mnogo pitanja , a ti si toga svesna. Zato i neces da odgovorish. A takvim odgovorima potcenjujes ljude oko sebe i mislis da je jedan sajt nesto specijalno.Pridajes sebi veliki znacaj time , a ja cu mojoj pokojnoj babi da napravim sajt pa ce ga cak i ona imati i to u roku dan dva , cisto cool onako i zbog spavanja. Ja ti vec rekoh . Ako hoces da se bavis humanitarnim poslom onda ga radi do kraja i suoci se sa svim problemima. A ako nemas zeludac onda nemoj da ga radish.

Samo polako!!!!
nntom
Novi član
Novi član

Post od nntom »

DSARO , jedva naravno cekam da cujem sta je bilo kod direktora !!!!!!!!!

Pozdrav Vama i detencetu javascript:emoticon(':lol:')
sasa.k
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 18, 2005 12:01 am

Post od sasa.k »

Što se mene tiče, Diabetin sajt je izvrstan! Svaka čast ženi što je odvojila vreme i uložila energiju u to. Nije morala, niko je nije terao. Meni je njen sajt mnogo pomogao, naročito u prvim danima suočavanja sa dijabetesom. Na sajtu se nalazi više informacija nego što mi je ijedan lekar saopštio do sada.
Iako me niko nije pitao, pozivam na solidarnost i toleranciju. Činjenica je da mi, između ostalih, pripadamo i grupi, koja se po jednome- dijabetesu- razlikuje od drugih.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

nntom napisao:Ono sto mene muci je nesto sasvim drugo. A to je , na primer, zasto mi nisi odgovorila, meni i drugima ,koliko kosta jedna , druga i treca insulinska pumpa. Tvoj odgovor posle vuce mnogo pitanja , a ti si toga svesna. Zato i neces da odgovorish.
Ja nisam prodavnica insulinskih pumpi. Ako te zanima cena, pozovi apoteku i reci ce ti koliko kosta pumpa koju, inace, mozes da dobijes preko socijalnog. Ni ti meni nisi odgovorio koju pumpu hoces i cekam ta pitanja koja nisi postavio.
nntom napisao:A takvim odgovorima potcenjujes ljude oko sebe i mislis da je jedan sajt nesto specijalno.Pridajes sebi veliki znacaj time , a ja cu mojoj pokojnoj babi da napravim sajt pa ce ga cak i ona imati i to u roku dan dva , cisto cool onako i zbog spavanja. Ja ti vec rekoh .
Babe i ne dolaze na sajt. Za njih imamo predavanja svakog meseca, kao i casopis na svaka tri. Ne potcenjujem ja nikog, daleko bilo. Osim toga, moj sajt nije jedini i drago mi je zbog toga. Linkove za ostale domace sajtove imas na mom.
nntom napisao:Ako hoces da se bavis humanitarnim poslom onda ga radi do kraja i suoci se sa svim problemima. A ako nemas zeludac onda nemoj da ga radish.
Ja ga bar radim kako znam (i po tebi ne umem), ali ne prozivam ceo svet oko sebe. Nemas pojma koliko u tom radu ima problema i koliko toga ne zavisi od tebe.

Nego, reci ti nama u cemu je stvarno tvoj problem, posto ga uredno krijes. Rekla bih i da ti je secer poprilicno neregulisan.
Poslednja izmena od Diabeta u Ned Apr 30, 2006 11:51 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

sasa.k napisao:Što se mene tiče, Diabetin sajt je izvrstan! Svaka čast ženi što je odvojila vreme i uložila energiju u to. Nije morala, niko je nije terao. Meni je njen sajt mnogo pomogao, naročito u prvim danima suočavanja sa dijabetesom. Na sajtu se nalazi više informacija nego što mi je ijedan lekar saopštio do sada.
Iako me niko nije pitao, pozivam na solidarnost i toleranciju. Činjenica je da mi, između ostalih, pripadamo i grupi, koja se po jednome- dijabetesu- razlikuje od drugih.
Saša, hvala na podršci, stvarno puno znači! Obaška što sam taj sajt pravila sa jednim okom na koje sam tada videla...
Pridružujem se tvom pozivu i iz tih razloga podržavam različita mišljenja. Ali, ne i kritiku radi kritike. Ovde smo da se "ispomažemo", ako moze - a očigledno može! :)
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm

Post od mary »

Mislim da se ovde propušta velika činjenica a to je da Diabeta zaista nije morala da se trudi a ipak jeste i učinila je mnogo za neke od nas - npr. mene! Zapravo je za mene bila pravi i jedini potpuni izvor informacija kada sam dobila šećer!!!
I naravno ovo što ona radi nije humanitarni rad već treba znati da smo svi u istrom sosu, pa i ona.
nntom
Novi član
Novi član

Post od nntom »

ma nema veze
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

mary napisao:Mislim da se ovde propušta velika činjenica a to je da Diabeta zaista nije morala da se trudi a ipak jeste i učinila je mnogo za neke od nas - npr. mene! Zapravo je za mene bila pravi i jedini potpuni izvor informacija kada sam dobila šećer!!!
I naravno ovo što ona radi nije humanitarni rad već treba znati da smo svi u istrom sosu, pa i ona.
Hvala Mary! :P Ja se tebi divim kako si uspela da izguras sve one grozne stvari koje su se desavale, a samo ti znas kako ti je bilo... Drago mi je da si od nedavno opet aktivno sa nama i sigurno ces pomoci sa svojim iskustvima!
Odgovori