neodgovornost lekara u Krusevcu

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

neodgovornost lekara u Krusevcu

Post od ana69 »

Ovo je samo jedan od primera koji su se zavrsili pogubno po pacijenta.Radi se o coveku od 38 godina koji je u petak upucen hitno u Krusevac,jer su mu se iznenada oduzele noge i izmeren je secer 26,a covek nije ni znao do tada da ima secer.Lekar u Krusevcu ga je primio i vratio kuci da ceka ponedeljak i da dodje da da rezultate,pri tome mu nikakve preglede nije vrsio,dao mu je infuziju i spustio secer na 15.Covej je subotu i nedelju primio po dve boce infuzije,ali na zalost u nedelju je na pola boce,dobio srcani napad i na putu do bolnice preminuo.
Sad je kasno i popravke nema,ali nas zanima da li jedan lekar moze da se ovako ponasa i da li bi se ovo sve desilo da je bilo ispitivanja i da je bilo ispravne terapije.
kao sto rekoh Zdravstveni centar u Krusevcu je godinama na losem glasu,ima vise zrtava nego izlecenih i mi kao porodice bolesnika ili zrtava ne znamo kome i kako da se obratimo da se jednom stane na kraj ovakvoj odgovornosti.
SlatkoPile
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 17, 2005 10:15 pm

Post od SlatkoPile »

Da jesu neodgovorni lekari, JESU. Ovog pacijenta sam znao licno (V.G.) i jednim delom sam znao njegov zivot i znam sigurno da je on licno sebe doveo u takvo stanje.Jedno recju on nije znao za granice u alkoholui sl.
Zivot je gorak!? Ja sam nasao ono najsladje u njemu
nntom
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 7:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nntom »

Njegovo je da pije !!!!! A doktorovo je da ga leci !!!!!!! on nije polozio nikakvu zakletvu, a ona smradina od doktora jeste. Ako se on doktoru ne svidja , nek uzme bolovanje ili ode u pecaroshe. Ima dosta mladih dobrih l i humanih ljudi koji bi radoi dosli na njegovo mesto. Ja bi doktora motkom, pa kad bude bio u gipsu godinu dana i kenjao kroz rupu na gipsu i smrdeo u sopstvenim govnima shvatice kako je biti tesko bolestan.Nije to nazalost najzesci primer. Ja sam imao ljubav u Krusevcu. Tezak je dijabeticar i najbolja osoba koju sam u zivoti upoznao. Kakve sam price cuo to ne bi smislio ni dr Mengele.
Zato, ode covek da mu ugrade bypass i to 3 komada, doktor mu kaze da prestane da pusi, potrosi se nasih para jedno 50 - 100 000 evra za operaciju na srcu i periferiji, a on posle operacije nastavi da pusi i dodje kroz 2 godine ponovo i ovi ga opet krpe. Slazem se da mu treba skrenuti paznju da ce sledeci put sam snositi troskove ako se ustanovi na periodicnom pregledu prisustvo nikotina u krvi.Ali nike nema pravo da zbog njegove volje ili ne volje neko umre. Sve je to veoma zamrseno , nezahvalno i tuzno. Ali doktorovo je da ga LECHI !!!!!!
( A da ne pricamo o lopuzama medju vrsnim doktorima jer kad bi mi puko i ovaj od poslednjih zivaca , bilo bi svasta kad bi propricao)
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ne zelim nikako da ti stajem na zivac i razumem potpuno tvoju reakciju, samo bih molila za malo obzira kod recnika :wink:
nntom
Novi član
Novi član

Post od nntom »

Diabeto draga, reci su bezopasne i nekad ne postoji odgovarajuci pridev ni odgovarajuci glagol za ono sto neko radi. Da narkomane ne lece, groblja bi bila prepuna ili narkomana ili njihovih jadnih roditelja ili nevinih gradjana!!!!!!
Da li si mozda izgrdila nekog doktora kad si tako brizna i azurna ????
Mislim da je vas sajt diabeta.net. Ako jeste , zasto tamo ne pise koliko ima insulinskih pumpi u ponudi i koliko kosta jedna koliko druga , koliko treca , koliko cetvrta itd? TO je informacija. Ko moze da ih uzme preko Fonda , ko ne moze i zasto. Ko mora da uzme pumpu koju nece i ne moze onu koju hoce? Vas sajt se ne menja godinama. Ima tu i tamo nekih vaznih obavestenja sto je dobro. Ali, zdravlje je u pitanju. Pa , bolje ukinite sajt kad tamo ne upozoravate na razne zloupotrebe ko sto treba da radite. To treba da bude servis svih jadnih , tesko bolesnih dijabeticara.To treba da bude nesto sto ce im uliti nadu da ce progledati i da nece ostati bez nogu. Ako nemate zeludac za to onda nemojte raditi sajt kampanjski. Ja nemam zeludac za neke stvari, nije vreme ili ne smem, pa se ne busam u grudi i zato-cutim....Bar dok ne dodje vreme .......Dovidjenja
PS Izvini eto , zbog recnika. Doktor kaki....kaku. Sad je u redu , nadam se. :)))))
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Joj, bih rado uradila sve sto si predlozio, samo da ne moram sve sama. Vrlo dobro znam da ima rupa u mom radu, ali recimo, o pumpama pise u pravilniku koji je skeniran, a i dosta sam o tome pisala na forumu. Pumpi kod nas u ponudi ima jedna i ta je zastupljena na sajtu.
Cini mi se da imas konkretan problem sa pumpom, pa bi bilo lepo i da ga izneses, jer sigurno mogu da pojasnim i uputim.
Lekare nemam zasto da stitim jer sam zbog njih najvise i nagrabusila. Ako si video moju biografiju na sajtu, sve ti je jasno i oni su jedini kojima se na njemu ne zahvaljujem.
Nekako sam na forumu azurnija nego na sajtu. To sto se on ne menja godinama je zato sto ne mogu da savatam ljude da ga naprave, a ovakav kakav je napravila sam sama (iako u zivot nisam pravila sajt). Mislila sam postoji - kakav, takav. Ljudima znaci i to mi je najdraze. Ako mozes da pomognes, hvala unapred. :wink:
nntom
Novi član
Novi član

Post od nntom »

JEDNA PUMPA !!!!!!!!!!!!!!!?????????????????
Sve mi je jasno !!!
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Zavrsen je tender za 100 pumpi do kraja godine i sa valjanom dokumentacijom se javio samo MiniMed. Korea (Dana pumpe) osim niske cene nema nista. Disetronic (i jadna Jelena) ima problema sa maticnom kucom. Ostali proizvodjaci nemaju ni predstavnistvo ovde, a kamo li sta drugo. 'Oces jos... ? :roll: Ni ja ne volim monopolizam... JAAAKO bih volela da svi proizvodjaci dodju ovde i da bude fer utakmica. Ali, dokle kod nam Zakon o javnim nabavkama diktira uslove da se izabere JEDNA firma, dotle cemo trpeti. Sad ce i sa trakicama da bude frke, videces. Bicu tu da prenesem "sa terena".

A koju ti pumpu hoces?
jadna Jelena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 01, 2006 1:53 pm

Post od jadna Jelena »

Slatki pozdrav od JADNE JELENE ( pre nekoliko dana pomenute u tekstu iznad) !
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Oooo. dobro nam dosla! Nadam se da se ne ljutis sto sam te tako nazvala, ali stvarno osecam da su te izmaltretirali poprilicno... :(
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
jadna Jelena
Novi član
Novi član

Post od jadna Jelena »

Nisam naravno :)... ja jesam jadna zivim i ,,radim,, u Srbiji gde je korupcija u zdravstvu na prvom mestu...ha eto nove teme :lol:
jadna Jelena
Novi član
Novi član

Post od jadna Jelena »

Promenila sam nick sada sam secerlenna.Ono jadna Jelena nekako zvuci...jadno :)
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Tema ti je super, kao i novi nick :D
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
donkihot
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm

NNTOM njegov recnik i problemi u zdravstvu

Post od donkihot »

NNTOM-e novi ste clan na forumu, jedva 6 dana i za to vreme ste uspeli da uprljate ovaj dobar forum svojim prostackim izrazima i mislenjem. Trebalo je prvo da procitate delove foruma i da vidite da takvih poruka nije bilo. To su prostacke,prljave,vulgarne, neukusne reci i poruke, koje mogu da salju samo ljudi neprilagodjeni civilizovanom drustvu, koje mi mozda nismo u potpunosti ali ga sa vama sigurno necemo ni popraviti ni napraviti.Pametni ljudi mogu isto to da kazu uljudnim recnikom, bez obzira na stanje zdravlja i zivaca.Pitam se da li ste vi bilo sta uradili da u ovom drustvu bude bolje. Ja sam star i bolestan, imam mnogo problema ali se borim za bolje uslove u zdravstvu, tako sto pisem i trazim odgovore od svih koji ,bar u delu gde nisu potrebne pare mogu jako mnogo da ucine da zivot bolesnicima bude laksi..Radim sto mogu. Sta mislite da sam srecan sto u domu zdravlja nekad ne mogu mesecima da zakazem, specijalisticki pregled zato sto ga zakazuju jedan dan u mesecu za sledeca dva i mesta popune za sat vremena,nekad se nezna ni dan kada ce zakazivati, a tu su ljudi u pitanju a ne novci. Da li sam srecan kada se na nekim KC Srbije zakaze po 20 pacijenata u isto vreme,obicno u 7 h ili 14 h a lekar kasni po 2 sata i pacijenti,neki ,cekaju po 6-7 sati, ni tu ne treba novaca ali je praksa skoro redovna.Na KCS zakazuju pacijentima preglede endokrinologa sa razmakom od 5 i slovima 5 minuta, na 3-4 meseca a lekari stalno kasne. To su stvari na kojima treba raditi ali je veliki rpoblem kome da se covek obrati, jer je obracanje rukovodstvu Domova nekorisno jer i ne odgovaraju, i ako to cinim, a tako rade i u Ministarstvu,gde je skoro nemoguce naci adresu na koju se treba obratiti.Pisao sam na sve adrese koje su na sajtu ministarstva i od 8 adresa dobio jedan odgovor koji usput,nema veze sa postavljenim pitanjem. A kazu da im za odgovor treba minim 60 dana
Za obican lek statin treba uput za ``konzilijum``koji je tesko dobiti a participacija za gotove sve statine je 75%, a skupi su. Koliko su jadni diabeticari koji jedva iskamce jednu analizu u tri meseca i na osnovu toga im se odredi terapija, kakva je to terapija?,katastrofa za sve koji nemaju para za merace i trake,a takvih je najveci broj.Treba se boriti aktivno i za pumpe,koje ce biti jos dugo godina problem jer su skupe a para u ovoj zemlji nema a izdvaja se i manje nego sto moze. Ko ce da se prijavi na tender da bi godisnje prodao 20 pumpi?Dakle treba se boriti na svim poljima a ne pluvati i kukati jer od toga nema nista.Pogledajte samo kako je srcanim bolesnicima kojima preti umiranje svaki dan a cekaju na kateterizaciju po 12 meseci, za koje vreme ih polovina umre cekajuci.Sa secerom nije lako ali je lakse nego njima.Ima jos stotine problema koji su vezani samo za ljude u zdravstvu i njih treba zajednickim naporima resavati. Pisite svima kojima stignete,naravno ne tim recnikom, postoji verovatnoca da ce bar nesto da se uradi, bez toga sigurno nece nista. Dijabeta, koliko ja znam, mnogo radi u svim mogucim forumima i komisijama, organizuje klub diabeticara Beograda, gde je pretsednik,sajt je izvanredan i mnogo moze da koristi onima koji hoce da citaju, besplatna knjiga svima koji su na netu,sa dosta sajtova za onekoji se sluze engleskim, zena vapi da joj se pomogne, medjutim nisam na forumu video da iko ponudio pomoc, koji je to u stanju da uradi. U beogradu je 100 000 diabeticara a na predavanja u klub dijabeticara jednog petka u mesecu redovno dolazi samo 50-60 ljudi. To smo mi koji zivimo u Beogradu. ETto bvam nase slike i prilike. Ne izvinjavam se zbog kritike na recnik jer jednostavno smatram da to nije primereni forumu i da nicemu ne sluzi osim bruci.
nntom
Novi član
Novi član

Post od nntom »

Donkihote, vidish, lepe reci su nas dovele do svega ovoga !!!!! Ja sam otvorena knjiga i nju mozes citati , istina nisam s lepim koricama , ali sam otvorena. Ali sta ces sa lepom knjigom , kjigom u lepim koricama ,a ne mozes je otvoriti i naravno - citati. D ali ja bre ljudi treba da vam crtam da je dosta bilo svega. Da je dosta foliranja i da treba nesto raditi, Ja nisam dijabeticar i nisam dosao ovde da bi pravio pometnju , ali izgleda da vi bre svi ovde ne znate kako se boriti i s bolescu i sa onima koji vam nbe pruzaju adekvatnu zastitu. Dosao sam iz licnih razloga i razloga koji se za sada nikoga ne ticu.
Kazes zemlja nema para. more BRE , zemlja je puna ko brod. Puna je para !!!! Samo nema za ono zasta treba i kome treba. Svaka cast nekome tj Dijabeti sto se trudi , ali ja sam postavio njoj jedno konkretno pitanje a ona nece da ga odgovori. Pa ja znam zasto ga izbegava. Izbegava ga zato sto ne sme da kaze.A ti razmisli malo ili neces kao ni svi ostali.Ja bre napravim haos u domu zdravlja kad mi kaze da za laboratoriju i rezultate dodjem za mesec dana. Haos , shvatash ???? Pa bre ljudi , pa da li ste toliko besmomocno ograniceni da ne shvatate da treba da se borite jache ?!!! Pa ja cu stati bre u prvi red, shvatash??
Imas te probleme svuda i nisi jedini. Pa sta si uradio da ti bude lakse???? Potrosio si pola metra monitora da bi mi rekao vec i vrapcima poznato. A sta ste vi u udruzenju uradili da se izborite s takvima? Da li je neki doktor obesen na stub srama? Da li je neki doktor javno u novinama napadnut. Da li je neka ustanova stavljena u novine? Da li je sve to sto nije u redu otislo kod ministra zdravlja? Pa nije bre Donkihote. Vi pricate i nista ne mozete da uradite jer zivite u zemlji gde svako gleda svoje interese i svoja ledja da ne kazem dupe. A za vas , ma nema veze. Kakvi bolesnici.Daj im vizit kartu , osmeh i to je to. A posle nemamo vremena. Ma pusti me majke ti demagogije. A drugo , pojma nemas s kim razgovarash . Ali predstavu nemash. Ja jedem rakove i kavijar i dosao sam ovde da se zezam. cccccccc Malo sam temperamentan i to je sve. Zdrafo
Zaključana tema